Nici mai multe, nici mai puține! Câte cadouri ar trebui să le cumperi copiilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Studiu surprinzător!

Nici mai multe, nici mai puține! Câte cadouri ar trebui să le cumperi copiilor

Lifestyle 25 Decembrie 2018 / 00:49 916 accesări

De ce să le iei copiilor trei cadouri de Crăciun, nu mai multe, nici mai puține? Studiile făcute de sociologi în ultimii ani au scos la iveală lucruri surprinzătoare.

Copiii își pierd interesul după cel de-al treilea cadou, devenind mai interesați de acțiunea de a desface ambalajul, decât de ce se află înăuntru, scrie libertatea.ro. Entuziasmul lor va fi invers proporțional cu numărul de jucării primite, iar după un timp… nici măcar nu-și vor mai aminti ce au primit. Așadar, un număr de 3 cadouri este perfect. Copilul va fi fericit – dacă darurile sunt pe placul lui, desigur -, iar bugetul tău nu va mai fi cocoșat an de an, înainte de Crăciun.

Plecând de la studiile sociologilor privind numărul optim de cadouri, mămicile cu experiență au mers mai departe, întocmind lista ideală de daruri pe care cei mici să le primească de la Moș Crăciun: ceva ce și-au dorit, ceva ce au nevoie și… ceva de citit. Adică o jucărie, o hăinuță sau o pereche de încălțări și o carte potrivită vârstei. Nu uita că jucăriile pot fi și educative, așadar, alege ceva îl ajută pe cel mic să se dezvolte! Limitarea la trei cadouri e benefică și din alte puncte de vedere. În primul rând, bugetul tău nu va mai fi cocoșat în fiecare an, înainte de Crăciun. Apoi, cu doar 3 lucruri pe listă, vei putea muta focusul de pe cantitate pe calitate. Cum faci să reduci numărul uriaș de cadouri pe care îl trece copilul în scrisoarea trimisă lui Moș Crăciun? Simplu: îi spui că Moșul trebuie să le ducă daruri tuturor copiilor din lume, nu numai lui. Iar dacă ai un copil mai măricel, care știe cine îi lasă cu adevărat darurile sub brad, îi poți spune direct că nu sunt bani pentru tot ce a trecut el pe listă și că trebuie să se limiteze la ceva ce-și dorește foarte, foarte mult.

Taguri articol


12