Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, a obţinut 45% din voturile bucureştenilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, a obţinut 45% din voturile bucureştenilor

Ciolacu: PSD a câştigat alegerile; scorul de la Primăria Capitalei - o lecţie de democraţie
Politică 09 Iunie 2024 / 22:40 490 accesări

Primarul în funcţie al Capitalei, Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, a obţinut, duminică, 45% din voturile bucureştenilor pentru un nou mandat, iar candidatul PSD, Gabriela Firea, a fost creditată cu 24%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde.

Primăria Capitalei

Nicușor Dan - 45%

Gabriela Firea - 24%

Cristian Popescu Piedone - 13%

Sebastian Burduja - 10%

Primarul general a afirmat că va declanşa un referendum pentru a se stabili cum se vor împărţi banii din Bucureşti, între Primăria Generală şi cele de sector.

PSD a câştigat alegerile, iar scorul de la Primăria Capitalei reprezintă o lecţie de democraţie, a declarat, duminică, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

"Democraţia a triumfat. Le mulţumesc românilor că au ieşit la vot astăzi, pe caniculă, şi au dat legitimitate candidaţilor aleşi. Partidul Social Democrat a câştigat alegerile, tot ce am obţinut astăzi reprezintă încrederea pe care o ne-au dat-o românii. (...) Măsurile luate de PSD la guvernare au fost apreciate de către români", a precizat Ciolacu, la sediul partidului.

El a adăugat că scorul de la Primăria Capitalei este "o lecţie de democraţie" pe care o respectă.

"Scorul de la Primăria Capitalei este o lecţie de democraţie pe care o respectăm. Îi mulţumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună şi tot ce a putut ca PSD să aibă un scor bun in Bucureşti", a afirmat liderul social-democrat.Ştiri recomandate

12