Noi fragmente de fuselaj care ar putea aparţine zborului malaysian, găsite în Mozambic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi fragmente de fuselaj care ar putea aparţine zborului malaysian, găsite în Mozambic

Externe 12 Martie 2016 / 10:47 506 accesări

Un tânăr sud-african a găsit pe o plajă din Mozambic noi fragmente de fuselaj care ar putea aparţine avionului companiei Malaysia Airlines dispărut în urmă cu doi ani, probele fiind trimise în Australia pentru a fi expertizate, anunţă Autoritatea aeronautică civilă din Africa de Sud.

Liam Lotter, în vârstă de 18 ani, a declarat că a găsit un fragment de fuselaj pe o plajă din Mozambic în decembrie 2015. Nu şi-a dat seama că fragmentul era important până când în aceeaşi zonă au fost găsite în urmă cu o săptămână alte resturi dintr-un avion.

Fragmentul de fuselaj de culoare albă este supus testelor de oficiali din Australia şi din Malaysia, informează site-ul agenţiei Reuters.

Alte bucăţi de fuselaj au fost găsite în Oceanul Indian, între Mozambic şi Madagascar, experţii stabilind că sunt de la un avion de tip Boeing 777, modelul aeronavei dispărute pe 8 martie 2014 în timp ce zbura din Kuala Lumpur spre Beijing.

Potrivit unor oficiali americani citaţi de NBC, fragmentul găsit este un stabilizator orizontal aparţinând unui avion Boeing 777.

Taguri articol


12