Noi măsuri împotriva poluării în Italia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi măsuri împotriva poluării în Italia

30 Decembrie 2015 / 20:27 550 accesări

Guvernul italian a anunțat miercuri o serie de măsuri în contextul poluării cu particule fine care afectează de luni peninsula, printre care limitarea vitezei mașinilor la 20 km/oră în oraș și înlocuirea autobuzelor învechite, relatează AFP.

Mai multe mari orașe, ca Milano și Roma, au fost constrânse săptămâna aceasta să limiteze circulația automobilelor din cauza poluării extrem de mari a aerului.

În numeroase regiuni ale Italiei, poluarea cu particule fine depășește cu mult pragul 50 mg/m3, definit de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

La Milano, circulația vehiculelor a fost interzisă de luni până miercuri între orele 10:00 și 16:00.

La Roma, unde o măsură similară a fost în vigoare luni și marți dar în alt interval orar, municipalitatea a optat pentru circulația alternativă.

La Napoli, numai vehiculele care respectă normele europene în materie de emisii pot circula.

Ministrul mediului, Gian Luca Galletti, a programat o reuniune cu președinții de regiune și primarii celor mai mari orașe pentru a se coordona în privința măsurilor.

Acestea sunt de mai multe tipuri: gratuitatea călătoriilor cu autobuzul, limitarea vitezei la 20 km/oră în orașe, reducerea cu două grade a nivelului de încălzire în clădirile publice și private, înlocuirea autobuzelor învechite cu unele noi etc.

Gian Luca Galletti a adăugat acestor măsuri o sumă de 12 milioane de euro, "disponibilă imediat", pentru a ajuta autoritățile să-i stimuleze pe cetățeni să recurgă la transportul în comun.

A fost creat totodată un comitet de coordonare în materie de mediu în scopul de a defini "o strategie pe termen mediu" de luptă împotriva poluării aerului, cu un buget de 405 milioane de euro pe trei ani.

Taguri articol


12