Noi reguli pentru cei care își închiriază proprietățile prin platformele online

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi reguli pentru cei care își închiriază proprietățile prin platformele online

Turism 05 Mai 2024 / 19:21 988 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Comisia Europeană vrea mai multă transparenţă pe platformele online de închiriere a proprietăților, nu doar asupra tranzacţiilor făcute, ci şi a numărului de turişti care apelează la această formă de cazare.
Astfel, fiecare locuinţă va avea un număr unic de înregistrare şi lunar vor trebui raportate informaţii despre plăţile făcute. Experţii în fiscalitate spun că asta va duce la creşterea tarifelor, care în prezent sunt cu mult sub piaţa hotelieră.

Închiriatul pe termen scurt chiar şi a unei garsoniere a devenit o afacere tot mai profitabilă pentru românii care au mai multe proprietăţi.

De exemplu, proprietarii care îşi închiriază locuinţa pe termen scurt câştigă într-o săptămână aproape echivalentul unei chirii lunare. Potenţialii clienţi sunt atraşi de ofertele postate pe platformele online de închiriere.

Însă nu toţi o fac legal. Sunt şi proprietari care nu plătesc taxele şi nu declară numărul persoanelor pe care le cazează. De câştigat au şi turiştii din astfel de situaţii.

Fiecare stat membru trebuie să aplice directiva europeană până în luna mai 2026. Numai în Bucureşti, pe cele două mari platforme online de închirieri pe termen scurt sunt înregistrare peste 3.000 de apartamente care pot fi închiriate pentru un city-break.

Sursa: Știrile TVRŞtiri recomandate

12