Noi scăderi ale temperaturilor. Unde va continua să plouă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi scăderi ale temperaturilor. Unde va continua să plouă

Vremea 06 Iulie 2018 / 09:13 2288 accesări
Duminică, pe litoral vremea se va schimba, se va răci uşor şi vor apărea aversele

Duminică, pe litoral vremea se va schimba, se va răci uşor şi vor apărea aversele

Meteorologii anunţă că, în acest sfârşit de săptămână, vremea se menţine instabilă, în mare parte a ţării, fiind înregistrate descărcări electrice şi chiar grindină. În Capitală şi pe LITORAL vremea va fi frumoasă până duminică, urmând ca apoi să se răcească şi să apară averse.

“În următoarele zile vremea va fi cât se poate de schimbătoare. Nu se menţine constantă nici după aspectul precipitaţiilor şi nici după regimul termic. Vineri va fi o zi călduroasă în mare parte din ţară, însă sâmbătă începe să se răcească uşor în regiunile din Vest, Nord şi Centru, iar duminică se va răci şi în celelalte regiuni. Vineri temperatura va ajunge la valori maxime de 30-32 de grade în partea de Vest şi Sud a teritoriului, iar valorile termice vor coborî. Sâmbătă în partea de Vest şi Sud vom avea valori de 27 de grade. Duminică ne aşteptăm la o scădere a valorile termice în regiunile Estice şi cele din Sud. Aici se vor înregistra temperaturi sub cele normale pentru această perioadă, adică temperaturi maxime între 22 şi 26 de grade Celsius”,a declaratAlina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Sursa citată a mai precizat că aversele şi descărcările electrice se vor manifesta vineri în special în zona montană, însă vor fi ploi de scurtă durată, iar în weekend vom asista la o extindere a acestora dinspre regiunile vestice. De asemenena, sâmbătă va ploua în Vestul, Nordul şi Sudul teritoriului. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de vânt şi chiar grindină.

“Pentru zonele montane putem spune că vremea va fi instabilă până la sfârşitul săptămânii. Vineri vom avea parte de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Sâmbătă şi duminică vor fi mai multe intervale cu astfel de fenomene în zonele montane şi chiar temperaturile vor fi în scădere”, informează reprezentantul ANM.

Potrivit meteorologului, pe LITORAL se aşteaptă vreme frumoasă şi caldă, duminică însă mercurul va coborî din termometre şi se vor înregistra averse.

“Pe LITORAL, vremea va fi frumoasă. Va fi vreme caldă, cu temperaturi maxime între 26-28 de grade. Duminică, însă, şi pe litoral vremea se va schimba, se va răci uşor şi vor apărea aversele. (...) Duminică la amiază se vor înregistra în jur de 25 de grade şi vor fi mai multe reprize de ploaie. Apa mării va fi de 22-23 de grade”, informează meteorologul.

În Capitală, în acest sfârşit de săptămână, va fi o vreme caldă cu temperaturi maxime de 30-31 grade Celsius.

“În Capitală, vineri şi sâmbătă avem parte de vreme caldă, cu temperaturi maxime de 30-31 de grade Celsius. Duminică asistăm la o răcire în zona Capitalei, maxima va urca cel mult până la 26-27 de grade, în condiţiile unui cer cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului”, a declarat Alina Şerban.

Taguri articol


12