Noile reguli de funcționare a școlilor în contextul pandemiei COVID-19

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noile reguli de funcționare a școlilor în contextul pandemiei COVID-19

Social 14 Ianuarie 2022 / 14:22 627 accesări

Miniștrii Educație și Sănătății au anunțat, vineri, într-o conferință de presă comună, noile reguli de funcționare a școlilor în contextul pandemiei COVID-19. Şcolile și grădinițele trec în online în momentul în care în județele în care se află, rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate pacienților COVID-19 este mai mare de 75%.

Noile reguli prevăd că, de acumîncolo, cursurile vorfisuspendateîntr-o unitate deînvățământdacăîntr-osingurăclasasuntdepistate 3 cazuri deîmbolnăvirișinu unulașacum prevedeau vechile reguli.

Ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor, cât și de rata de vaccinare a personalului din învățământ.În prezent, dată fiind specificitatea Omicron s-a propus, s-a explicat schimbarea modului de abordare către gradul de infectare a mediului spitalicesc, pragul este de 75%, care nu este atins în niciunul din județe. Luni, toate școlile și grădinițile din România, din această perspectivă, vor funcționa.

A doua schimbare este suspendarea activităților fizice când sunt 3 cazuri în aceeași clasă timp de 7 zile consecutiv. Sepăstreazăregulaintrăriiînonline aîntregiișcoliatuncicândcelpuținjumătatedinnumărulde clase au activitatefizicăsuspendată. Suspendarea claseiactivitățiifiziceînclasăsefaceprindeciziaConsiliului de Administrațiealșcolii, suspendarea întoatășcoalase face prin decizia CJSU, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a precizat că regulile se vor aplica "unitar" la nivelul fiecărui judeţ cu excepţia regiunii Bucureşti-Ilfov care din cauza "specificităţii" vor fi tratate împreună.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1415 secunde