Noul prefect al Constanței a fost învestit în funcție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noul prefect al Constanței a fost învestit în funcție

Administrație 03 August 2018 / 15:10 2793 accesări

Vineri, 3 august, a avut loc ceremonia de numire în funcția de prefect al județului Constanța a lui Dumitru Jeacă. În sală au fost prezenți Mihai Dan Chirică, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Mirel Toancă, șeful Direcției Generale de Pașapoarte, Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, Mustafa Levent Accoium, subprefectul județului Constanța, precum și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. De asemenea, la ceremonie au mai participat senatori și deputați de Constanța, dar și șefii instituțiilor deconcentrate și ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne.

“Din noua poziție de reprezentant al Guvernului în teritoriu voi urmări să se respecte toate măsurile cuprinse în programul de guvernare și voi depune toate eforturile pentru a veni în sprijinul primarilor și implicit al locuitorilor din județul Constanța. Mulțumesc Guvernului României pentru încrederea acordată și îmi doresc ca la sfârșitul mandatului meu să pot spune că am putut contribui la schimbarea în bine a administrației locale”, a declarat prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă.

Jeacă a ocupat, din iunie 2017, funcția de subprefect, fiind numit la propunerea ALDE. Înainte de a fi subprefect, Jeacă, a ocupat funcția de manager de zonă la punctele de lucru județene Constanța și Călărași ale Loteriei Române încă de la sfârșitul lui 2014. Conform CV-ului său publicat pe site-ul Loteriei Române, el a ocupat funcții de conducere în cadrul mai multor companii. Foarte interesat este faptul că, timp de șase ani, Dan Jeacă a fost ofițer operativ în cadrul Direcției Județene de Informații Constanța. În ceea ce privește studiile, Jeacă are o diplomă de licență în domeniul Socio-Psiho -Pedagogie eliberată de Academia Națională de Informații, de unde a obținut și un brevet de ofițer informații. În 2004 a absolvit un master de Legislație Maritimă la Universitatea Maritimă din Constanța, iar în 2013 a absolvit Facultatea de Management Financiar-Contabil din cadrul Universității „Spiru Haret” Constanța. La aceeași facultate a urmat și studii de masterat în domeniul Contabilitate Expertiză și Audit.12