Nu dărui ciorapi de Ziua Bărbatului! Vezi unde şi de ce

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nu dărui ciorapi de Ziua Bărbatului! Vezi unde şi de ce

Lifestyle 23 Februarie 2018 / 18:31 948 accesări

În Rusia, data de 23 februarie este marcată în calendar drept "Ziua Apărătorilor Patriei", când se comemorează eroii şi se depun flori la monumentele celor căzuţi. Dar în ultimii ani şi mai ales din motive comerciale sărbătoarea s-a popularizat, devenind Ziua Bărbatului, relatează vineri EFE. Un clip postat cu acest prilej pe Youtube de o reţea de magazine a dorit să atragă atenţia într-un mod comic asupra acestei date când femeile obişnuiesc să dăruiască tot felul de nimicuri bărbaţilor. În clip este văzut un bărbat care îşi sechestrează nevasta şi o duce în pădure, unde sub ameninţarea armei o obligă să sape o groapă: din fericire nu pentru ea, ci pentru perechea de ciorapi făcuţi cadou de Ziua Bărbatului.

În această zi femeile îşi felicită rudele sau colegii de muncă şi dăruiesc cadouri soţilor. Printre cadourile cele mai obişnuite sunt articole cosmetice spumă de bărbierit, deodorante sau parfumuri. Problema este că, potrivit sondajelor, cele mai populare cadouri sunt perechile de ciorapii, ceea ce de multe ori suscită bancuri sau glume. Este probabil şi motivul ce a stat la baza acestui clip, care începe ca un serial poliţist cu un mafiot care duce cu forţa o femeie în pădure. Femeia plângând şi cu rimelul scurs pe ochi începe să sape tremurând groapa, până când soţul îi dă să îngroape punga cu ciorapi. Ceva mai departe el vede un alt bărbat care îşi obligă soţia să îngroape un tub de deodorant. Din acel moment privirea de mafiot se îndulceşte, salutându-l pe cel care asemeni lui vrea să scape de cadoul nedorit.

Apoi planul se schimbă şi sunt văzute mai multe femei mergând la un centru comercial, în timp ce pe fundal se aude reclama: "DNS, cadouri pentru bărbaţi, pentru care nu îţi rişti viaţa". Videoclipul postat miercuri a devenit viral în câteva ore şi a provocat un val de comentarii, fiind denunţat ca misogin şi făcând apologia violenţei de gen.

Directorul companiei, Dmitri Alexeev, s-a delimitat de clip, argumentând că a fost realizat de o companie publicitară şi le-a cerut scuze tuturor celor care s-au simţit lezaţi. Clipul a fost retras de pe Youtube, deşi mai putea fi vizionat pe unele site-uri, fără ca scandalul să meargă mai departe, sau să genereze reacţia vreunui responsabil politic.

Ziua de 23 februarie a fost marcată în Uniunea Sovietică ca Ziua Armatei Roşii până în 1949, iar mai târziu ca Ziua Armatei Ruse, devenind din 1995 Ziua Apărătorilor Patriei, fiind sărbătorită şi în unele republici fost sovietice, inclusiv în Republica Moldova.

Taguri articol


12