Nucleul ciclonic a sosit! Ploaie torențială, în București și pe Autostrada Soarelui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nucleul ciclonic a sosit! Ploaie torențială, în București și pe Autostrada Soarelui

Vremea 11 Aprilie 2019 / 18:54 2131 accesări

S-a îndeplinit previziunea meteorologilor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, care au anunțat ploi în toată ţara începând de joi după-amiază, 11 aprilie. Și în București, și pe Autostrada Soarelui, a „turnat“ o ploaie torențială, cu fulgere și tunete, o adevărată furtună de vară! Amintim că prognoza era: ploile vor avea caracter de furtună, cu fulgere, mai ales în jumătatea de sud a României. Interval de valabilitate: 11 aprilie, ora 15,00 - 15 aprilie, ora 10.00.. Meteorologii au emis o prognoză meteo specială şi pentru Bucureşti, unde se anunţă ploi până luni dimineaţă.

În intervalul menționat, va ploua temporar în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării. Cantitățile de apă vor depăși local - în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore - 15...20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30...40 l/mp.

"Ne așteptăm la ploi în toate regiunile țării. Ne aflăm sub influența unui nucleu ciclonic ale cărui sisteme frontale vor traversa teritoriul țării. Mai multe sisteme frontale vor determina ploi în toate zonele joase pt că la munte vor fi precipitații mixte. Aceste ploi vor fi sub formă de averse și vor determina cantități mai însemnate de apă ce vor depăși în intervale de 24 de ore 15-20 l/m pătrat", a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM.

Vezi video aici:

https://youtu.be/UPY-kO1UBXk

Preview:12