Nuntă regală 2018: Tatăl lui Meghan Markel nu o va conduce la altar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nuntă regală 2018: Tatăl lui Meghan Markel nu o va conduce la altar

Monden 16 Mai 2018 / 14:55 2168 accesări

Şase sute de persoane au fost invitate la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle, ce va avea loc sâmbătă, la Castelul Windsor. Cu această ocazie, jurnaliştii de la AFP au realizat o prezentare a principalilor participanţi la eveniment, în rândul cărora se vor afla membri ai familiei regale britanice, prieteni apropiaţi ai mirilor şi oficiali de rang înalt.

Prinţul Harry: În vârstă de 33 de ani, viitorul mire a avut parte de o copilărie dramatică, marcată de moartea mamei lui, prinţesa Diana, când el avea doar 12 ani. Adolescent rebel, prinţul britanic s-a remarcat apoi prin câteva scandaluri, înainte de a-şi pune ordine în viaţă, în special după ce s-a înscris în armata ţării sale. În prezent, prinţul Harry se dedică obligaţiilor sale oficiale în cadrul activităţilor desfăşurate de Casa Regală.

Meghan Markle: Mireasa este o fostă actriţă în vârstă de 36 de ani care şi-a petrecut copilăria în Los Angeles. A devenit o celebritate mondială interpretând personajul Rachel Zane, o seducătoare asistentă dintr-un cabinet de avocatură, din serialul de televiziune "Suits". Militantă pentru drepturile femeilor, Meghan Markle a fost căsătorită timp de doi ani cu producătorul Trevor Engelson, potrivit Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a: Bunica pe linie paternă a prinţului Harry, în vârstă de 92 de ani, domneşte din 1952. Foarte apreciată de supuşii, Elisabeta a II-a, monarhul cu cea mai îndelungată domnie din rândul capetelor regale, a traversat epocile fără să abdice niciodată de la îndatoririle ei de suverană. Ea reprezintă pentru numeroşi britanici un simbol al stabilităţii, într-o lume aflată într-o perpetuă evoluţie.

Prinţul Philip: Renumit pentru glumele sale considerate "incorecte politic" şi, uneori, de prost gust, ducele de Edinburgh, bunicul pe linie paternă al prinţului Harry, reprezintă un sprijin solid al soţiei sale, Elisabeta a II-a, de peste o jumătate de secol. La 96 de ani, prinţul Philip este în convalescenţă după o operaţie la şold, fapt care ar putea să îi compromită prezenţa la nuntă. Prinţul britanic şi-a anunţat retragerea din funcţiile sale oficiale în vara anului 2017

Prinţul William: În vârstă de 35 de ani, William, fratele mai mare al prinţului Harry, va fi martor şi cavaler de onoare la nunta acestuia, aceleaşi roluri atribuite lui Harry cu ocazia căsătoriei prinţului William cu Catherine Middleton în 2011. Al doilea în ordinea de succesiune la tron, prinţul William a renunţat anul trecut la meseria de pilot de elicopter în cadrul serviciilor de urgenţe pentru a se consacra în totalitate îndatoririlor sale de prinţ. La sfârşitul lunii aprilie, prinţul William a devenit tată pentru a treia oară, odată cu naşterea fiului său Louis, potrivit Agerpres.

Prinţul Charles: Tatăl lui Harry, în vârstă de 69 de ani, şi-a petrecut viaţa pregătindu-se pentru a deveni rege. Căsătoria lui "desprinsă din basme" cu Diana s-a transformat însă într-un coşmar. Pasiunile lui sunt mediul înconjurător şi arhitectura. Prinţul de Wales coordonează şi o asociaţie de caritate - The Prince's Trust.

Camilla, ducesă de Cornwall: Mama vitregă a lui Harry, în vârstă de 70 de ani, este fosta amantă a prinţului Charles, cu care acesta s-a căsătorit în 2005. Discretă, ea foloseşte unul dintre titlurile de mai mică importanţă ale soţului ei şi va deveni prinţesă consoartă atunci când Charles va urca pe tron, potrivit Agerpres.

Doria Ragland: Mama lui Meghan Markle are vârsta de 61 de ani. Profesoară de yoga, ea poartă dreadlocks. Meghan spune că mama ei este "un spirit liber". Doria Ragland l-a cunoscut pe tatăl lui Meghan în perioada în care lucra ca expertă în machiaj pentru un post de televiziune. În 2017 ea a alergat la Maratonul de la Los Angeles.

Thomas Markle: În vârstă de 73 de ani, tatăl lui Meghan Markle a afirmat marţi că nu va putea să asiste la nunta fiicei sale din cauza unei operaţii pe cord. Fost specialist în luminile folosite pe platourile de filmare, Thomas Markle a lucrat la mai multe seriale americane de succes, precum "Familia Bundy", şi a fost recompensat cu un premiu Emmy graţie colaborării cu echipa de producţie a serialului "General Hospital". De două ori divorţat, el locuieşte în prezent în Mexic.

Justin Welby: Arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, va oficia ceremonia religioasă în timpul secvenţei ce implică schimbul de jurăminte de credinţă. Fost manager în industria petrolului, Justin Welby, în vârstă de 62 de ani, a studiat la colegiul Eton, o veritabilă pepinieră a elitelor din Regatul Unit, unde a studiat şi prinţul Harry. El a botezat-o pe Meghan în ritul anglican după logodna acesteia cu prinţul Harry, potrivit Agerpres.

David Conner: În vârstă de 71 de ani, pastorul David Conner va coordona ceremonia religioasă. El este diacon de Windsor din 1998. A fost şi episcop al forţelor armate atunci când prinţul Harry lucra pentru armata britanică. David Conner este fostul vicar de la biserica Universităţii Cambridge.

Alţi invitaţi; Mai mulţi prieteni ai lui Meghan Markle se vor deplasa la Londra pentru a asista la ceremonie, însă nicio listă oficială a invitaţilor nu va fi dată publicităţii. Potrivit organizatorilor, publicul larg va trebui să aştepte până în ziua căsătoriei pentru a descoperi dacă la acest eveniment vor fi prezente celebrităţi din universul filmului şi televiziunii. (conform romaniatv.ro)12