O capodoperă semnată Luchian iese la „lumină” după un secol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O capodoperă semnată Luchian iese la „lumină” după un secol
Cultură 11 Iunie 2018 / 16:19 275 accesări 0 comentarii

Licitația de Vară din data de 19 iunie (Duplex București – Iași) este prima licitație de artă din Iași. Evenimentul aduce iubitorilor și colecționarilor de artă o surpriză de proporții. O lucrare de top semnată de Ștefan Luchian, care a “trăit” doar în colecții private, iese la lumină după aproape 100 de ani. Pentru prima oară locuitorii Iașilor au șansa să vadă expusă capodopera lui Ștefan Luchian, “Gălbenele și ulcior” (100.000 - 180.000 €) la Palatul Culturii timp de doar două zile, între 12 și 13 iunie (10.00 - 19.00).

Vernisajul expoziţiei şi conferinţa de presă vor avea loc pe data de 12 iunie 2018, ora 12.00, la Palatul Culturii din Iași. Horia-Roman Patapievici (Președinte Artmark) va răspunde întrebărilor presei, alături de Mihai Chirică (Primarul Municipiului Iași), Paul Butnariu (Președinte Camera de Comerț și Industrie Iași) și Felix Aftene (Președinte Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași). Licitația de Vară propune o selecţie a celor mai bine cotaţi artişti români de patrimoniu. Printre vedete se află și o lucrare unică de Nicolae Grigorescu repatriată, dar și opere de Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Eustaţiu Stoenescu, Samuel Mützner, Octav Băncilă etc.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1773 secunde