O femeie care avea virus gripal a decedat. Numărul victimelor: 131

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O femeie care avea virus gripal a decedat. Numărul victimelor: 131

Sănătate 18 Februarie 2019 / 15:14 1787 accesări

O femeie de 50 de ani din judeţul Sibiu, care era internată din 3 februarie în spital cu insuficienţă respiratorie, a murit. Medicii au confirmat, prin analize de laborator, că avea virus gripal. În Secţia Anestezie -Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Sibiu se mai află doi pacienţi la care s-a confirmat că au gripă, dar au o evoluţie uşor favorabilă. "Vă informăm că unul dintre cei trei pacienţi internaţi în cadrul secţiei ATI, pentru care a fost confirmată prezenţa virusului gripal prin analize de laborator, a decedat în cursul zilei de sâmbătă, la ora 14.00. Este vorba despre o femeie în vârstă de 50 ani care a fost internată în data de 3 februarie, în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie. Femeia a fost ventilată mecanic în toată această perioadă şi a primit tratament de specialitate dar, din păcate, medicii nu au putut să-i salveze viaţa", a transmis, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Decebal Todăriţă. Potrivit acestuia, ceilalţi doi pacienţi cu gripă confirmată (un bărbat 19 ani şi o femeie 38 ani) au o evoluţie uşor favorabilă, dar sunt în continuare internaţi sub tratament. Todăriţă a mai anunţat că, în cursul zilei de sâmbătă, un alt pacient, în vârstă de 59 de ani, a fost internat cu insuficienţă respiratorie, în stare foarte gravă, ventilat mecanic.

"Bărbatul are multiple afecţiuni cardiologice, pleurezie si afecţiuni hepatice. Bărbatului i s-au recoltat probe pentru a identifica dacă este vorba şi despre prezenţa virusului gripal", a mai declarat Todăriţă. Decesul femeii de la Sibiu nu a apărut deocamdată în statistica oficială a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 131, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele trei persoane care au murit din această cauză sunt doi bărbaţi - unul de 58 de ani din Prahova, altul de 44 de ani din Bihor - şi o femeie de 78 de ani din Constanţa. În toate aceste cazuri a fost confirmat virus gripal de tip A. Cei trei aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.12