O nouă materie „amenință“ să se strecoare în programa liceenilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Credeați că nu se poate mai mult de atât?

O nouă materie „amenință“ să se strecoare în programa liceenilor

Educație 14 Decembrie 2017 / 09:56 2516 accesări

De parcă programele școlare nu ar fi suficeint de stufoase, încărcate cu materii absolut inutile pentru devenirea viitorilor tineri, un europarlamentar vine cu o nouă propunere aproape amenințătoare pentru liceeni - introducerea unei noi materii. Potrivit europarlamentarului, Claudiu Ciprian Tănăsescu, scopul acesteia ar fi să îi ajute pe elevii clasei a XII-a (?!) să înțeleagă mai bine cum funcționează una dintre cele mai mari „construcții politice ale secolului XX“ - Uniunea Europeană.

Europarlamentarul a prezentat această inițiativă colegilor săi din Parlamentul European, de la care dorește sprijin pentru implementare. El propune că materia să fie introdusă la nivel european, pentru elevii din anii terminali.

Mai mult, propunerea se dorește a fi „un pas în combaterea propagandei eurosceptice și anti europeană“. „Introducerea în programa școlară a unui curs despre Uniunea Europeană poate ajută ținerii să își însușească, în termeni simpli și pe înțelesul tuturor, noțiunile de bază privind Uniunea Europeană, vor înțelege mai bine importanța calității de membru al Uniunii Europene, de ce este important să votăm la alegerile europarlamentare, cum funcționează și care sunt valorile care fac din Uniunea Europeană, una dintre cele mai importante construcții politice ale secolului XX“, a declarat Tănăsescu, potrivit newsteam.ro.

Totuși, europarlamentarul nu a adus încă în discuție programa școlară, care este deja încărcată, sau detalii suplimentare despre noua materie.

Taguri articol


12