O nouă seară de proteste în Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O nouă seară de proteste în Constanța

Social 03 Februarie 2017 / 19:56 2424 accesări

În fața prefecturii Constanța s-au strâns, pentru a patra seară consecutiv de la adoptarea Ordonanțelor, câteva sute de manifestanți, care, încă de la ora 17.00 au început să scandeze diferite lozinci. S-a petrecut un incident în momentul în care un cetăţean cu o pancartă care instiga la injurii şi violenţă a fost luat la discuţii de către jandarmi. El a fost repede convins repede să renunțe la mesajele nepotrivite. Bărbatul a revenit paşnic în mulţime, în timp ce lumea striga. Manifestanții au strigat: "Fără violenţă!". Participanţii la miting vor purta un banner de peste zece metri, iar doritorii vor putea să scrie cu marker pe acest banner mesaje care vor ajunge la conducătorii PSD. Un protest a fost anunţat şi la Năvodari.

Aproximativ 4.000 de protestatari mărșăluiau vineri seara, în jurul orei 20,00, pe principalele bulevarde ale municipiului Constanța, strigând lozinci împotriva Guvernului și coaliției PSD-ALDE și solicitând totodată abrogarea OUG de modificare a legislației penale. Un grup de aproximativ 1.200 de manifestanți care s-au strâns până la ora 19,20 pe platoul Prefecturii Constanța au pornit pe Bulevardul Regele Ferdinand către Gara Centrală, iar după o jumătate de oră coloana număra deja aproximativ 4.000 de persoane.

Un grup de manifestanți poartă un banner lung de 10 metri pe care sunt înscrise mesaje de protest către liderii politici de la guvernare și prin care se cere continuarea luptei anticorupție și abrogarea actelor normative de modificare a legislației penale.

La ora 21.00, în Constanţa protestează în jur de 7.500 de persoane, potrivit digi24. Se pare că numărul protestarilor ar fi mai mare, în jur de 13.000. Manifestanţii intonează imnul naţional. Se deplasează atât pe trotuar, cât şi pe şosea. Coloana se întinde de la PSD - Trocadero - până la Casa de Cultură.12