O nouă tentativă de înșelăciune prin metoda „Accidentul“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu se lasă!

O nouă tentativă de înșelăciune prin metoda „Accidentul“

Eveniment 15 Ianuarie 2018 / 09:28 1101 accesări

Infractorii care au pus în scenă metoda de înșelăciune „Accidentul“ nu se lasă! O nouă încercarre de a smulge bani din mâna bătrânilor a avut loc înn noaptea de duminică spre luni, la Constanța. Astfel, potrivit polițiștilor, la data de 15 ianuarie, în jurul orei 02.30, Secția 3 Poliție a fost sesizată de către o femeie, în vârstă de 69 de ani, din Constanța, care a fost apelată, pe telefonul fix, de către o persoană care s-a recomandat ca fiind fiica sa, aducându-i la cunoștință faptul că se află la spital după ce a suferit un accident. În convorbire a intervenit o altă voce necunoscută, care s-a recomandat a fi medic și care a solicitat suma de 12.000 de euro pentru a efectua operația. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a sesizat organele de poliţie.

Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Recomandările polițiștilor

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani. Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.12