O primă victorie a liberalilor în războiul cu Făgădău? Așa pare...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O primă victorie a liberalilor în războiul cu Făgădău? Așa pare...

Administrație 08 Iunie 2018 / 17:06 3305 accesări

Consilierii liberali au înregistrat o primă victorie în războiul lor cu primarul Constanței, Decebal Făgădău. Cel puțin așa consideră ei, după ce au intrat în posesia unei note interne ce conține indicații pentru funcționarii din cadrul Primăriei, cu privire la pregătirea ședințelor Consiliului Local. Ei au anunțat acest lucru printr-un comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

„Abia după jumătate de mandat și foarte multe solicitări din partea consilierilor Partidului Național Liberal, primarul Constanței pare că a înțeles, cel puțin teoretic, că haosul și harababura din ședințele Consiliului Local Municipal trebuie să ia sfârșit. Nici mai mult nici mai puțin de doi ani i-au trebuit lui Decebal Făgădău să înțeleagă că ședințele CLM trebuie pregătite din timp și cu prezentarea tuturor documentelor aferente proiectelor de hotărâre, astfel încât consilierii locali să ia hotărâri în baza unor documente oficiale asumate și nu în baza unor discursuri politicianiste sau a unor scuze de genul „Trebuie să votăm ca să nu blocăm Constanța” sau „Nu am avut timp”. Incapacitatea organizatorică a aparatului primăriei a avut ca și rezultat direct slaba și ineficienta gestionare a municipiului.

Sub oblăduirea „Omului invizibil”, observăm astăzi că funcționarii primăriei încearcă să asigure, prin nota internă nr. 7358/05.06.2018, un circuit al documentelor care urmează să se transforme în proiecte de hotărâri, din punctul nostru de vedere incomplet și realizat pe genunchi. „Să sperăm că acest circuit nu va exista doar pe hârtie și se va implementa și la nivel practic. Vom urmări dacă primarul și subordonații săi respectă acest document și vom taxa, în continuare, orice bâlbâială a administrației Făgădău. Partidul Național Liberal, prin consilierii săi municipali, a cerut constant o astfel de reglementare care să organizeze ședințele de Consiliu Local Municipal. Abia la doi ani de la preluarea mandatului de primar, Decebal Făgădău inițiază un demers care era necesar încă din prima zi de mandat. Ne-am săturat de ședințe cu proiecte aruncate alandala, neclare și fără documentația necesară sau cu proiecte care apar în ultimul moment, unde limba română este grav călcată în picioare. Această lipsă de minimă organizare a creat o administrația ineficientă, puternic birocratizată și cu o imagine negativă în rândul constănțenilor și a oamenilor de afaceri”, a declarat coordonatorul Organizației municipale PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Acesta atrage atenția că PNL va monitoriza atent tot ceea ce se va introduce pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local Municipal și va sancționa orice încercare a administrației Făgădău de a-și rezolva interesele prin proiecte de hotărâri mascate”



12