„O victorie a lui Donald Trump, un iresponsabil, va fi o problemă pentru întreaga lume“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„O victorie a lui Donald Trump, un iresponsabil, va fi o problemă pentru întreaga lume“

Externe 15 Septembrie 2016 / 17:26 494 accesări
Martin Schulz

Martin Schulz

”O eventuală victorie a candidatului republican, Donald Trump, în scrutinul prezidenţial din SUA va fi o problemă pentru întreaga lume”, avertizează Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, catalogându-l drept ”iresponsabil” pe magnatul american. Într-un interviu acordat revistei ”Der Spiegel”, Schulz a atras atenția că, ”dacă va ajunge la Casa Albă un om care nu are nicio idee şi care nu acordă nicio valoare ideilor elitiste, se ajunge la un punct critic: un om iresponsabil ajunge într-o poziţie care necesită responsabilitate maximă”. Preşedintele PE a exprimat preocupare că ”eventualitatea unei victorii a lui Donald Trump în SUA riscă să conducă la ascensiunea populismului în Europa. De aceea, sper să câştige Hillary Clinton, candidatul democrat la funcţia de preşedinte al SUA”.

Între timp, Hillary Clinton a reluat, joi, turneul electoral, după ce a fost declarată de medicul său ”sănătoasă şi aptă să servească drept preşedinte al SUA”, informează Euronews. Echipa de campanie a candidatei Partidului Democrat a făcut cunoscută actualizarea datelor medicale ale acesteia. Hillary Clinton, în vârstă de 68 de ani, a părăsit ceremonia de comemorare a victimelor de la 11 septembrie 2001 întrucât i s-a făcut rău din cauza căldurii. Aceasta a fost apoi nevoită să-şi anuleze turneul electoral de două zile în California, fiind diagnosticată cu pneumonie. Între timp, soţul acesteia, Bill Clinton, aflat în Las Vegas, a înlocuit-o în cadrul campaniei electorale pe perioada în care Hillary s-a recuperat. ”Se simte minunat, trăim timpuri nebune în care oamenii consideră neobişnuită o răceală, ultima dată când am verificat, milioane de oameni răceau în fiecare an”, a declarat Bill Clinton.

Discreţia lui Hillary Clinton în legătură cu starea sa de sănătate a fost folosită de oponenţii acesteia pentru a o acuza de lipsă de transparenţă în cadrul campaniei. Ambii candidaţi în alegerile americane se află printre cele mai în vârstă persoane care au candidat până în prezent pentru Casa Albă şi au fost presaţi să facă publice informaţii legate de starea lor de sănătate. Recent au fost făcute publice date despre sănătatea acestora, care demonstrează că presiunea sângelui şi nivelul colesterolului celor doi candidaţi se află în limitele normale.12