Obama, atac la adresa administraţiei Trump, pentru gestionarea crizei. „Această pandemie a ridicat în sfârşit cortina”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Obama, atac la adresa administraţiei Trump, pentru gestionarea crizei. „Această pandemie a ridicat în sfârşit cortina”

Externe 17 Mai 2020 / 11:59 927 accesări

În lipsa tradiţionalor ceremonii de absolvire, Obama le-a ţinut elevilor de liceu şi colegiu un discurs virtual în care a îmbinat îndemnurile de a „prelua iniţiativa”, construiţi societatea, faceţi ce este corect, fiţi un lider - cu un mesaj critic la adresa administraţiei Trump.

„SUA duc lipsă de leadership în gestionarea crizei privind coronavirusul”, a spus Obama,, în condiţiile în care SUA se confruntă cu o întârziere în implementarea deciziilor, iar epidemia a ucis mai mult de 87.000 de americani.

„Mai mult decât orice, această pandemie a ridicat în sfârşit cortina, pe ideea că atât de mulţi dintre cei care se ocupă chiar ştiu ce fac”, a spus Obama, în unul dintre mesajele transmise online. „Mulţi dintre ei nici măcar nu se prefac că sunt responsabili”.

Obama a revenit la această temă şi în mesajul transmis ulterior.

„Făcând ceea ce se simt ei bine, ceea ce este convenabil, ce este uşor - aşa gândesc copiii mici”, a spus el. „Din păcate, o mulţime de aşa-zişi adulţi, inclusiv unii cu titluri fanteziste şi locuri de muncă importante, încă gândesc în acest fel - motiv pentru care lucrurile sunt atât de încurcate. Sper că, în schimb, voi decideţi să vă bazaţi pe valori care durează, cum ar fi onestitatea, munca grea, responsabilitatea, corectitudinea, generozitatea, respectul pentru ceilalţi”

Obama nu l-a menţionat direct pe preşedintele Trump, însă comentariile sale sunt interpretate drept critici la adresa succesorului său de la Casa Albă.

Observaţiile lui Obama, rare ca atitudine a unui fost preşedinte, par a fi un efort pentru a consola un public american împărţit de felul în care Trump gestionează criza, interpreteazăThe New York Times. Astfel, fostul preşedinte a folosit ocaziile pentru a încerca să adune naţiunea într-un an electoral în jurul valorilor istorice ale democraţilor, precum asistenţa medicală universală şi justiţia economică şi de mediu.

Taguri articol
ObamaTrumpPandemie


12