Obama şi-a început cu o serie de incidente ultima vizită în Asia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Obama şi-a început cu o serie de incidente ultima vizită în Asia

04 Septembrie 2016 / 08:24 481 accesări

Preşedintele Barack Obama spera la un start fără probleme al ultimei sale vizite în Asia în calitate de comandant suprem, însă lucrurile nu au stat tocmai aşa, scrie The Associated Press.

O confruntare între o consilieră de la Casa Albă şi un oficial chinez şi alte mici incidente au avut loc după ce Air Force One a aterizat la Hangzhou, unde are loc summitul G20.

Prima dificultate - nu exita o scară pe care Obama să coboare din avion pe covorul roşu, preşedintele fiind nevoit să folosească o altă ieşire.

Pe pistă, o dispută a izbucnit între o consilieră prezidenţială şi un oficial chinez, care a cerut ca a cerut ca jurnaliştilor care-l însoţeau pe Obama să nu li se permită să se apropie de el. Ar fi o încălcare a tradiţiei respectate de fiecare dată când şeful statului american soseşte într-o ţară străină.

Când oficialul de la Casă Albă a insistat că americanii stabilesc regulile în ceea ce-l priveşte pe liderul lor, omologul ei chinez i-a întors spatele.

"Asta este ţara noastră!. Este aeroportul nostru!", a strigat oficialul chinez.

De asemenea, un oficial chinez a încercat să o ţină pe consiliera pe probleme de securitate a lui Obama Susan Rice departe de şeful ei.

Rice a părut mai mult decât amuzată, când a fost întrebată despre incident de un reporter.

"Au făcut lucruri care nu au fost anticipate", i-a răspuns ea.

Mai târziu, a fost nevoie ca doi oficiali chinezi - dintre care unul era însărcinat să ajute delegaţia americană - să fie despărţiţi fizic după ce au încercat să se lovească.

Taguri articol


12