„Obsesie“, la Muzeul de Artă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Obsesie“, la Muzeul de Artă

Cultură 18 Octombrie 2016 / 14:08 568 accesări

O seară emoționantă cu versuri, acorduri de vioară și pian li s-a pregătit constănțenilor care doresc să petreacă o seară altfel în ambianța specială a unor capodopere ale artei plastice românești. Este vorba despre o lansare de carte programată miercuri, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă, care are în prim-plan versurile Oanei Calusa, reunite într-un volum bilingv, român-englez, „Obsesie” / „Obsession”.

Evenimentul, găzduit de directorul muzeului tomitan, dr. Doina Păuleanu, îi va avea ca invitați speciali pe: Nastasia Savin, Ovidiu Dunăreanu și Virgil Elisei. În programul serii literare sunt incluse și două momente artistice: un recital de vioară susținut de profesorul dr. Daniel Mihai, care va interpreta Preludiu, de Johann Sebastian Bach, Fuga, de Bela Bartok, şi Sonata a II-a „Obsesia”, de Eugene Ysaye, și unul de pian, oferit de Maximilian Banu.

În iulie 2016, Oana Calusa a prezentat la Constanța primul său roman, „#Iubire”, deși debutase în versuri, în urmă cu 14 ani, cu „Monolog despre firul de iarbă”. Pentru talentul său literar, în anul 1990 Oana Calusa a fost distinsă cu Premiul „Junimea”.

Citește și:

„Obsesie“ în... versuri, la Muzeul de Artă

Oana Calusa a adus „#Iubirea“ la Muzeul de Artă12