Oferte inedite ale universităților din Europa. Vezi unde poți studia gratis!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Universități prestigioase vânează elevi din Constanța

Oferte inedite ale universităților din Europa. Vezi unde poți studia gratis!

Educație 01 Octombrie 2015 / 17:34 4818 accesări

Ana Larisa Pospai, reprezentantul IntegralEdu: ”Cele mai căutate destinații de studiu sunt Marea Britanie, Olanda și Danemarca. În Marea Britanie, guvernul alocă un împrumut fiecărui student din UE, care acoperă integral taxa de școlarizare”.

Ana Larisa Pospai, reprezentantul IntegralEdu: ”Cele mai căutate destinații de studiu sunt Marea Britanie, Olanda și Danemarca. În Marea Britanie, guvernul alocă un împrumut fiecărui student din UE, care acoperă integral taxa de școlarizare”.

Tinerii studioși sunt ispitiți de marile universități din Europa cu scutiri de la plata taxelor de studiu și o programă extrem de atractivă.Dacă ești pasionat de criminologie, atunci ar fi bine să știi că există universități prestigioase din Europa care îți pun la dispoziție camere special amenajate unde poți descoperi mistere asemenea lui Sherlock Holmes. ”Universitățile din afară au niște laboratoare foarte interesante, au case pe care le amenajează cu scene ale crimei. Studenții trebuie să găsească indicii, iar totul e foarte realist”, a precizat reprezentantul IntegralEdu, o firmă care oferă consultanță educațională tinerilor, Ana Larisa Pospai. O universitate din Olanda se laudă cu cel mai verde campus din țară, care este împânzit de parcuri. Sau, dacă ești o împătimită a modei, ai oportunitatea să studiezi această industrie de lux în Londra. Cu astfel de oferte au fost întâmpinați la târgul de consultanță educațională ”World Education Fair”, de pe 1 octombrie, liceenii din Constanța. O tânără de la Liceul Teoretic ”Decebal” din Constanța, Gabriela, și-a făcut deja planurile de viitor. ”Vreau să studiez psihologie în Marea Britanie. Consider că acolo universitățile oferă oportunități mult mai bune decât în România”, a spus fata. Pentru cei ca ea, o universitate din Marea Britanie a venit cu o ofertă dublă de studiu. ”Studenții pot învăța atât psihologie, cât și dans. Ei pot aloca fie 50% primului domeniu și 50% celuilalt, fie 80% primului domeniu și 20% celui de-al doilea”, a declarat Ana Larisa Pospai.

TAXE DE ȘCOLARIZARE 0 Universitățile din Marea Britanie le oferă studenților împrumuturi guvernamentale, prin care pot să își plătească școala, iar în Danemarca taxele de școlarizare sunt 0. ”Cele mai căutate destinații de studiu sunt Marea Britanie, Olanda și Danemarca. În Marea Britanie, guvernul alocă un împrumut fiecărui student din UE, care acoperă integral taxa de școlarizare de 9.000 de lire pe an. După ce termină studiile și își găsește un job, el va returna împrumutul doar în condițiile în care are un salariu de peste 21.000 de lire. Studenții preferă Marea Britanie pentru că în țările nordice costurile de trai sunt mai ridicate”, a mai precizat reprezentantul IntegralEdu. La ”World Education Fair”, tinerii liceeni interesați să studieze la o facultate de elită din străinătate și părinții lor au avut ocazia să discute direct cu reprezentanții instituțiilor de învățământ și au aflat detalii și informații concrete despre viața în campusurile universitare și țările respective.

Ce spun universitățile din străinătate despre studenții români

Ionuț Coman e unul dintre studenții care au ales să învețe în Olanda. Tânărul e din Galați și, cu toate că e student în anul IV, a primit deja o ofertă de job ca programator. ”Taxa de studiu este de 2.000 de euro, însă se poate face un împrumut guvernamental, care poate fi plătit în rate după ce te angajezi. Plătești cam 45 de euro pe lună, timp de 15 sau 35 de ani. Studenții români sunt foarte bine priviți, deoarece au pregătire bună din timpul liceului la toate materiile și se descurcă la facultate în orice domeniu”, potrivit lui Ionuț.

Citește și:

Vrei să studiezi în afară? Universitățile străine caută români!

Consultanță educațională gratuită pentru părinți la World Education Fair12