Omar bin Laden, fiul liderului al-Qaida, restricționat să pătrundă în Egipt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Omar bin Laden, fiul liderului al-Qaida, restricționat să pătrundă în Egipt

17 Decembrie 2016 / 17:45 945 accesări

Omar, fiul lui Osama bin Laden, a fost oprit sâmbătă să pătrundă în Egipt, fără a i se oferi un motiv pentru care numele său s-ar afla pe lista persoanelor cărora le este interzis să intre în acest stat, au declarat oficiali ce lucrează la aeroportul pe care acesta a aterizat, informează Reuters.

Omar, în vârstă de 34 de ani, este cel mai mare dintre cei patru fii ai lui Osama bin Laden. Acesta călătorea împreună cu soția sa, Zaina al Sabah from Doha, și au solicitat în urma refuzului să fie trimiși în Turcia.

Cuplul, care a locuit în Egipt vreme de câteva luni între 2007 și 2008, a mai fost anterior respins să pătrundă în statul egiptean. Omar a fost expulzat din Egipt, după ce acesta a cerut azil politic în Spania. Madridul i-a respins sâmbătă definitiv cererea de azil politic, apreciind că siguranţa sa nu este în pericol în Orientul Mijlociu.

În cadrul unui interviu dat agenției Reuters în anul 2010, Omar a declarat că a solicitat Arabiei Saudite și Iranului încheierea separării de frații și surorile sale, în urma atacurilor de la 11 septembrie.

Omar a afirmat că toți copii din familia bin Laden încearcă să fie ”buni cetățeni ai lumii”, dar suferă de lipsa unui tată și din cauza stigmatului de a fi urmașii unui lideri al-Qaida, deși niciunul dintre aceștia nu au făcut parte din organziația teroristă.

Taguri articol


12