OPEC: Supraproducția de petrol ar putea fi mai mare în 2017

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

OPEC: Supraproducția de petrol ar putea fi mai mare în 2017

11 Noiembrie 2016 / 18:05 849 accesări

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) sugerează că va exista o producție mai mare în 2017, raportând o creștere în luna octombrie, în contextul în care o serie de membri speră să fie excluși din încercarea grupului de a limita producția, potrivit Reuters.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a generat 33,64 de milioane de barili pe zi, în octombrie, cu 240.000 de barili mai mult comparativ cu luna septembrie, potrivit unui raport lunar realizat de OPEC.

Datele indică un surplus mai mare decât cel înregistrat de Agenția Internațională de Energie, evidențiind provocarea OPEC de a găsi metode pentru a frâna producția. Petrolul a scăzut sub 46 de dolari pe baril de la nivelul de 54 de dolari înregistrat în 2016, după ce a fost anunțată înțelegerea OPEC în septembrie.

Pentru a echilibra piața, OPEC a fost de acord cu o reuniune în Algeria, pe 28 septembrie, pentru a reduce stocurile la un nivel de aproape 33 de milioane de barili pe zi. Grupul intenționează să finalizeze detaliile acordului în cadrul întâlnirii de pe 30 noiembrie.

Conform raportului, producția mărită din luna octombrie a venit, în mare parte, din Libia, Nigeria și Irak - țări membre care au cerut să fie exceptate din înțelegere, din cauza conflictului. De asemenea, Iran a avut o contribuție mărită la producția din octombrie, pe fondul sacțiunilor din Occident care au limitat furnizarea.

OPEC a utilizat datele din fiecare țară și informații de la surse secundare pentru măsurarea producției de petrol.

Taguri articol


12