Openul Mexican din noiembrie, concursul de adio pentru Cătălina Ponor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Gimnasta constănțeană se retrage din activitate la 30 de ani

Openul Mexican din noiembrie, concursul de adio pentru Cătălina Ponor

Sport 24 Octombrie 2017 / 15:32 2103 accesări
Cătălina Ponor va pune punct, la 30 de ani, unei cariere strălucitoare

Cătălina Ponor va pune punct, la 30 de ani, unei cariere strălucitoare

Gimnasta constănțeană Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena, în 2004, se va retrage din activitate după Openul Mexican, care va avea loc pe 25 noiembrie, la Ciudad de Mexico. Ponor (30 de ani) a cucerit cinci medalii la Campionatele Mondiale și a fost de șapte ori campioană europeană, fiind considerată una dintre cele mai valoroase gimnaste din primul deceniu al secolului XXI.

Organizatorii evenimentului din Mexic l-au invitat la concurs și pe gimnastul cubanez Manrique Larduet, vicecampion mondial la individual compus în 2015, unul dintre cei mai buni gimnaști ai momentului. Au mai confirmat participarea spaniolii Paula Raya, Joel Plata, brazilianul Petrix Barbosa, cubaneza Yesenia Saskia Ferrera și mexicanii Victoria Mata, Kevin Cerda, Francisco Rojo și Jorge Inigo.

Vor fi premiați câștigătorii la individual compus, însă vor mai fi luate în calcul cele mai bune patru note la masculin și cele mai bune trei la feminin, pentru a alcătui un format mai atractiv pentru concurenți și spectatori. Pe 26 noiembrie este programată o gală internațională, în care concurenții vor prezenta exerciții spectaculoase. Câștigătorii vor primi câte 2.000 de dolari, ocupanții locului 2 vor primi câte 1.500 de dolari, iar ocupanții locului 3 câte 800 de dolari.

Cătălina Ponor și-a anunțat retragerea din activitate după ce a ratat calificarea în finalele de la bârnă și sol, la începutul lunii octombrie, la Campionatele Mondiale de la Montreal.12