Opoziția siriană a desemnat o nouă delegație la negocierile de la Geneva

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Opoziția siriană a desemnat o nouă delegație la negocierile de la Geneva

12 Februarie 2017 / 21:28 486 accesări

Principala grupare de opoziție din Siria și-a desemnat duminică o nouă delegație la negocierile de pace de la Geneva, care vor avea loc din 20 februarie, transmite Reuters. În noua formulă sunt reprezentate și blocuri susținute de Rusia, care s-au opus insurecției împotriva regimului condus de președintele Bashar Al-Assad.

Înaltul Comitet pentru Negocieri (HNC) a anunțat, după două zile de negocieri în capitala Arabiei Saudite, Riad, că din echipa de 21 de negociatori vor face parte membri a două alianțe dizidente, așa-numitele grupuri de la Moscova și Cairo. Acestea au dezavuat de multă vreme rebeliunea armată și au insistat că schimbările politice sunt posibile numai prin mijloace pașnice.

Mohammad Sabra, negociator-șef din partea opoziției, a declarat unui post de știri saudit, preluat de Reuters, că există puteri străine — pe care nu le-a numit — care încearcă să își impună punctele de vedere privind componența delegației.

HNC a desemnat și un nou lider al echipei de negociatori: Nasr al Hariri, un veteran al opoziției din sudul Siriei.

Obiectivul declarat al HNC, la negocierile patronate de ONU, este o tranziție politică în care președintele Al-Assad să nu mai joace niciun rol. Organizația a renunțat însă la cerința ca actualul șef al statului să renunțe la putere încă de la începutul fazei de tranziție.

Taguri articol


12