Opt persoane reținute și aproximativ 100 kg de tutun confiscate, în urma unor percheziții

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Opt persoane reținute și aproximativ 100 kg de tutun confiscate, în urma unor percheziții

24 August 2016 / 17:48 944 accesări

Opt rețineri au fost făcute, miercuri, de polițiștii olteni, în urma unor percheziții desfășurate în județele Olt și Vâlcea, la persoane băunuite au cauzat un prejudiciu de 2,7 milioane lei prin procesarea, la domiciliul, a tutunului şi vânzarea acestuia.

În urma perchezițiilor, au mai fost confiscate aproximativ 100 de kilograme de tutun, 4 aparate artizanale pentru tocat şi mărunţit tutun, 100 de pachete de ţigări netrimbrate, precum şi un pistol cu aer comprimat. 25 de persoane au fost conduse la audieri, opt au fost reținute.

Polițiştii IPJ Olt și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR au făcut, miercuri, 13 percheziții în județele Olt și Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Anchetatorii susțin că zece persoane au procesat acasă, în perioada 2014 – 2016, şi au vândut prin Internet tutun de fumat.

Cele zece persoane ar fi cumpărat tutun foi pe care l-ar fi procesat cu ajutorul unor dispozitive de mărunțit și l-ar fi vândut prin anunțuri de mică publicitate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2.700.000 de lei.12