„Ora Pământului 2019” trage un semnal de alarmă: „Cine n-are verde, pierde!”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Ora Pământului 2019” trage un semnal de alarmă: „Cine n-are verde, pierde!”

Lifestyle 23 Martie 2019 / 15:10 1091 accesări

Pe 30 martie, între orele 20.30-21.30, ONG Mare Nostrum organizează evenimentul dedicat Orei Pământului, eveniment care în acest an se desfășoară sub sloganul ”Cine n-are verde, pierde!”. Scopul evenimentului este de a trage un semnal de alarmă privind consumul irațional de energie, cât și de a atrage atenția asupra lipsei spațiului verde din Constanța. Toți constănțenii cărora le pasă de mediu sunt așteptați în Parcul Arheologic Constanța.

În acest an, de Ora Pământului, ONG Mare Nostrum stinge lumina în Parcul Arheologic din Constanța și aprinde peste 3.000 de lumânări, alături de constănțeni și partenerii organizației. În cadrul evenimentului, vor fi amplasate lumânări, atât pe marginea aleilor- pentru a marca drumul, cât şi pe spaţiul verde. Lumânările vor fi aşezate astfel încât să reprezinte diverse simboluri stilizate și mesaje ce sunt în directă legătura cu natura şi cu protecţia mediului: 60+, „Verde-n față”, forme de copaci și flori. Voluntarii ONG Mare Nostrum au lucrat aproape 3 luni pentru a construi suporturile de lumânări, cu multă îndemânare și migală.

Dincolo de această activitate, ONG Mare Nostrum va lansa online o campanie cu privire la lipsa spațiului verde din Constanța. Campania se va concentra în jurul unor fotografii din diferite zone ale orașului, unde spațiul verde a fost decimat, pentru a reliefa diferența între cum arătau acele zone acum 20 de ani și cum arată acum. În acest fel, va fi accentuat conceptul de #20yearschallenge, o adaptare a conceptului viral #10yearschallenge. „Legatura între cele două teme este extreme de importantă pentru noi: dacă am avea mai multe parcuri și spații verzi amenajate astfel încât să avem unde să ne petrecem timpul liber, am folosi mai puțim aparatele ce folosesc energie: televizor, telefoane, surse de iluminat, console de jocuri etc. Energia orașului nostru ar fi una constructivă, productivă și ar coagula spiritul comunității, deoarece este recunoscut faptul că acolo unde comunitatea are spații să se întâlnească mai des, este și mai activă”, a declarat directorul executiv al ONG Mare Nostrum, Mihaela Cândea Mirea.

Evenimentul este special construit pentru a mobiliza comunitatea locală și pentru a deveni viral, prin activările din locație. Ora Pământului este un eveniment cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum, ediția din acest an fiind cea de-a VIII-a. Organizația recomandă participanților să își lase lampioanele acasă. Aprinderea lor în perimetrul evenimentului este strict interzisă. Ora Pământului este o campanie pornită în anul 2007, în Sidney, Australia, care a căpătat caracter mondial. Mesajul internațional al evenimentului este menit să producă schimbarea mentalității asupra mediului înconjurător, respectiv reducerea consumului de energie.



12