Organizaţiile patronale trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia plajelor de pe litoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Organizaţiile patronale trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia plajelor de pe litoral

Administrație 02 Februarie 2024 / 12:54 685 accesări

Organizaţiile patronale trag un semnal de alarmă cu privire la situaţia plajelor de pe litoral, existând îngrijorări că licitaţiile pentru atribuirea loturilor pentru care au expirat contractele de închiriere vor fi organizate prea târziu, operatorii neputând obţine avizele şi autorizaţiile necesare pentru pregătirea plajelor înainte de 1 Mai.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri, Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) face apel către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, către ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi către directorul Administraţiei Naţionale a Apelor Române, Sorin Lucaci, pentru a soluţiona situaţia plajelor, în vederea pregătirii sezonului estival 2024.

"La fel cum am acţionat şi în aceeaşi perioadă din anul trecut - avertizăm din nou că plajele Litoralului românesc se află în aceeaşi situaţie de totala incertitudine! Deşi la finalul sezonului trecut a ajuns la finalizare un alt număr important de Contracte de operare sectoare de plajă, nici până în acest moment nu s-au demarat diligenţele necesare organizării de noi Licitaţii de atribuire a acestora - astfel încât riscăm, din nou, să ne aflăm, la Deschiderea Sezonului Litoral 2024, în aceeaşi situaţie de a nu derula şi atribui plajele către operatorii ce trebuie să le pregătească şi amenajeze", a declarat secretarul general al FPIOR, Corina Martin, citată în comunicat.


Agenţii economici atrag atenţia că, pentru aducerea unui sector de plajă la standarde de funcţionare, sunt necesare cel puţin 10 avize/autorizaţii, iar obţinerea acestora, cât şi efectuarea amenajărilor necesare funcţionării optime necesită un număr de mai multe luni, în condiţiile în care sezonul estival începe pe 1 Mai.

Ei solicită demararea, în regim de urgenţă, a tuturor diligenţele necesare pentru iniţierea şi finalizarea procesului de închiriere a sectoarelor de plajă rămase libere, în cursul lunii februarie.Ştiri recomandate

12