Pactul global pentru o migraţie sigură nu rezistă! Austria, Ungaria şi Polonia se retrag!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Germania urmează să ia o decizie

Pactul global pentru o migraţie sigură nu rezistă! Austria, Ungaria şi Polonia se retrag!

31 Octombrie 2018 / 18:42 827 accesări
Co-liderul AfD, Jörg Meuthen: Pactul propus de ONU nu este altceva decât un „program de recolonizare pentru refugiaţii economici care fug de sărăcie”

Co-liderul AfD, Jörg Meuthen: Pactul propus de ONU nu este altceva decât un „program de recolonizare pentru refugiaţii economici care fug de sărăcie”

Austria va urma exemplul SUA şi al Ungariei, care s-au retras din acordul global al Naţiunilor Unite privind migraţia, a anunţat miercuri agenţia de presă austriacă APA, citată de Reuters. „Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată” a fost aprobat în luna iulie de toate cele 193 de state membre ale ONU cu excepţia SUA, ţară care s-a retras anul trecut. Ungaria a anunţat deja că nu va ratifica acest pact. Polonia, care împreună cu Ungaria a intrat într-o dispută cu Comisia Europeană în legătură cu sistemul UE de redistribuire a solicitanţilor de azil pe baza unor cote obligatorii, a anunţat că ia în calcul o decizie similară. „Austria nu va adera la Pactul ONU privind migraţia”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, care conduce un guvern de coaliţie din care face parte şi Partidul Libertăţii, de extremă-dreapta. „Considerăm că unele puncte ale Pactului privind migraţia sunt extrem de critice, precum mixul între căutarea de protecţie şi migraţia economică”, a adăugat Kurz, argumentând că migranţii salvaţi în Marea Mediterană nu ar trebui să fie aduşi direct în Europa.

Pactul ONU are ca scop să facă din migraţie un proces sigur şi ordonat şi tratează probleme cum sunt modalităţile de a proteja persoanele care migrează, integrarea migranţilor în noile ţări-gazdă şi returnarea migranţilor în ţările de origine.

Austria nu va trimite un emisar la ceremonia de semnare a documentului, care va avea loc în oraşul marocan Marrakech în luna decembrie, şi se va abţine de la votul în acest dosar în Adunarea Generală a ONU de anul viitor, potrivit proiectului de decizie ce va fi adoptată miercuri, 31 octombrie, în şedinţa săptămânală a guvernului de la Viena. Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi vicecancelarul Heinz-Christian Strache şi-au exprimat în această lună temerile faţă de Pactul ONU asupra migraţiei, susţinând că acest document va limita suveranitatea Austriei. „Opinia guvernului este în special că din acest pact nu rezultă sau nu poate rezulta niciun drept al omului la migraţie. Nu poate exista nicio diluare a migraţiei legale şi ilegale, aşa cum ne temem că ar putea rezulta din acest pact. Suveranitatea Austriei trebuie să fie menţinută tot timpul”, menţionează proiectul de decizie al executivului de la Viena.

Germania ar trebui să urmeze exemplul Austriei şi să se retragă din acordul global al Naţiunilor Unite privind migraţia, a susţinut miercuri partidul „Alternativa pentru Germania” (AfD, extrema dreaptă), transmite dpa. „În timp ce guvernul federal german preferă să fie preocupat de propria incompetenţă într-o perioadă esenţială, Austria acţionează în beneficiul poporului său”, a subliniat co-liderul AfD, Jörg Meuthen. În opinia acestuia, pactul propus de ONU nu este altceva decât un „program de recolonizare pentru refugiaţii economici care fug de sărăcie”. La rândul său, lidera grupului AfD din Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german), Alice Weidel, a spus că prin acest pact global, „migraţia ilegală este legalizată, iar potenţialii migranţi din întreaga lume primesc cheile de la sistemul nostru social”.

Taguri articol


12