Până când circulă “Trenurile Soarelui 2018”?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Până când circulă “Trenurile Soarelui 2018”?

Social 07 Septembrie 2018 / 14:40 902 accesări

În perioada de extrasezon, CFR Călători va continua să asigure conexiunea cu litoralul românesc.
Trenurile din programul “Trenurile Soarelui 2018” circulă până la data de 9 septembrie, iar după această dată capacitatea de transport va fi adaptată cerinţelor de extrasezon.
Astfel, legătura dintre București și Constanța va fi asigurată zilnic de 16 trenuri, din care 12 InterRegio (câte 6 pe sens) şi 4 Regio (câte 2 pe sens, cu plecare / sosire București Obor).
Durata de călătorie pe ruta București Nord – Constanța este de 2 ore pentru cele 4 trenuri InterRegio (câte 2 pe sens) care circulă fără opriri intermediare şi de circa 2 ore și 20 minute pentru celelalte trenuri InterRegio.
Conexiunea cu Delta Dunării
În contextul programului Litoralul pentru toți, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, zilnic, până la data de 30 septembrie 2018, va circula tren direct InterRegio pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur (IR 1689, cu plecare din București Nord la 06:10 și IR 1688, cu plecare din Tulcea Oraș la ora 13:10). După această dată, vor circula doar la final de săptămână (în zilele de vineri, sâmbătă și duminică). De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (câte 2 pe sens) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea şi retur.
Tarife
O călătorie București – Constanța, fără nicio ofertă comercială, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%.
Pasagerii CFR Călători au posibilitatea de a călători la tarife reduse din tariful de transport, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe site-ul nostru oficial www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte:

10% la călătoria dus-întors;

între 10% şi 25% la cumpărarea cu anticipaţie;

între 10% şi 25% reducere cu oferta Minigrup 2 – 5 (în cadrul acestei oferte, tinerii de până la 18 ani beneficiază de 50% reducere faţă de tariful plătit de un adult);

5% reducere la cumpărarea online (se cumulează şi cu alt discount, cum ar fi reducerea pentru dus-întors;)

25% prin Cardul Tren Plus;

35% la tren IR şi de 50% la tren R cu oferta Cartea VSD (vineri, sâmbătă, duminică);

între 15% şi 35% cu Biletul de weekend;

reduceri de până la 35 % pentru Grupuri de peste 20 persoane.

Posibilități de cumpărare bilete
Recomandăm tuturor călătorilor să își procure bilete de tren din timp, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit și cușetă.
CFR Călători mulţumeşte tuturor celor care îşi cumpără de fiecare dată bilet de tren!
Biletele pot fi achiziționate:

Online de pe www.cfrcalatori.ro;

De la automatele de bilete din gări;

De la automatele ZebraPay;

Direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR;

De la distribuitori autorizați (agenții de turism).

Recomandări
Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.
Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon din stațiile CFR, 021/9521 (pentru traficul intern plecări/sosiri din Bucureşti Nord), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București) sau să se adreseze personalului nostru din stații.12