Părinți, nu faceți așa ceva în vacanța școlară!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sfatul psihologului

Părinți, nu faceți așa ceva în vacanța școlară!

Lifestyle 05 August 2018 / 17:35 1524 accesări

Vacanțele școlare trec cel mai repede pentru copii și cel mai greu pentru părinți. Distracția și amuzamentul este maxim mai ales în vacanța mare, iar programul strict nu mai este respectat în niciun fel. Și pentru că că nu mai este foarte mult până la începerea noului an școlar, iar părinții intră în focurile pregătirii mai devreme, psihologii fac unele recomandări astfel încât reintrarea în mediul școlar să nu fie stresantă și problematică nici pentru copil, nici pentru părinte. Este important să se țină cont și de anumite aspecte pe care nu ar trebui să le facă părinții, ca trecerea de la vacanță la școală să fie lină și treptată pentru copil.

Iată câteva dintre lucrurile pe care nu ar fi indicat să le facă părintele înainte de începerea școlii. Lista cu rechizite trebuie făcută după ce a fost verificat biroul copilului.

Cu siguranță copilul va avea nevoie de rechizite, însă nu cumpărați lucruri pe care le are deja și care sunt într-o stare extrem de bună. De exemplu, creioane de colorat, acuarele, pensule, blocuri de desen, penar, gumă de șters și alte instrumente de scris pe care cu siguranță le-a folosit și în timpul verii. S-ar putea chiar să mai aibă caiete pe care nu a avut ocazia să le folosească anul trecut, așa că verificați împreună înainte de a face lista.

Trecerea de la programul de vacanță la cel de școală să nu se facă brusc. Nu așteptați până în duminica de dinainte de începerea școlii pentru a-l pune pe copil să se culce mai devreme, să își schimbe programul de joacă sau să își facă temele de vacanță. Aceste schimbări îl vor marca și vor face foarte grea readaptarea la ritmul școlar.

Temele de vacanță să se facă treptat, nu în ultimele zile de vacanță. Este important ca cel mic să facă temele mai devreme, sau cel mai târziu cu 2-3 săptămâni înainte de școală. În acest fel, tranziția va fi mai ușoară pentru că va fi obișnuit cu teme și materiale școlare. Nu în ultimul rând, nu neglijați discuțiile despre reîntoarcerea la școală. Este important să îi amintiți copilului că nu va avea parte doar de teme și teste, ci și de reîntâlnirea cu colegii și alte activități interesante.

Taguri articol


12