Parlamentul, convocat de PSD pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Parlamentul, convocat de PSD pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Politică 17 Iunie 2017 / 10:55 2713 accesări

PSD convoacă Parlamentul duminică, pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. " PSD condamnă categoric modul în care foștii membri de partid Ponta și Grindeanu au înțeles să intre în acest demers ilegal și neconstituțional. Niciunul nu reprezintă partidul. Uramarind cu atenție, am decis să convocăm colegii parlamentari duminică și duminică de la 16.30 în plen se va citi moțiunea. Începând cu ora 15.00 vor avea loc ședințele de grup PSD-ALDE, de la 16.00 va fi ședința birourilor reunite, la 16.30 va fi plen reunit în care va fi citită moțiunea. Nu putem să asistăm impasibili la ce se întâmplă, considerăm că Parlamentul României trebuie să reacționeze și să repunem în ordinea normală ce se întâmplă. E un mod ilegal și necosntitutional prin care doi foști membri de partid încearcă să acapareze puterea. Dorim să citim moțiunea pentru că România să aibă cât mai repede un guvern legitim ", a anunţat Mihai Fifor, vineri seară.

Parlamentarii PSD au fost convocaţi prin SMS la şedinţa de duminică a Parlamentului, ei fiind anunţaţi de liderii de grup că prezenţa este "obligatorie". După plenul reunit ar urma să aibă loc o şedinţă lărgită a PSD. "Dragi colegi, vă rog mult să ne mobilizăm şi DUMINICĂ (18 iunie), ora 15.00 să facem cu toţii un efort şi să ne întâlnim în şedinţa de grup de la CDEP, pentru semnarea moţiunii de cenzură! Va urma BPR la ora 16.00 iar la ora 16.30 vom avea plen reunit, în cadrul căruia se va citi textul moţiunii. La final vom avea o întâlnire comună - parlamentari şi preşedinţi de organizaţii judeţene, într-o locaţie ce urmează a fi comunicată ulterior. Prezenţa obligatorie!", se arată în mesajul transmis parlamentarilor, potrivit News.ro. Anterior, la câteva ore după anunţul numirii lui Victor Ponta secretar general al Guvernului, PSD a dat publicităţii un comunicat în care atenţiona că Sorin Grindeanu și Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forță a puterii executive a statului.

"PSD condamnă categoric tentativa ilegală și neconstituțională a celor doi foști membri ai partidului, Sorin Grindeanu și Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român. În toate aceste acțiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat și nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice și constituționale. Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acțiuni ilegale, ceea ce înseamnă că cei doi acționează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor", se arăta în comunicat.12