Patronii de localuri cer ca bacşişul lăsat ospătarilor să apară pe bonul fiscal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patronii de localuri cer ca bacşişul lăsat ospătarilor să apară pe bonul fiscal

Economie 12 Februarie 2019 / 08:54 932 accesări

Patronii de localuri cer reguli noi pentru bacşiş. Vor ca legea să fie schimbată astfel incâtbanii lăsaţi ospătarilor să apară pe bonul fiscal şi să fie impozitaţi preferenţial. În modul acesta, toţi banii care sunt lăsaţi de clinenţi ar fi la vedere! Şi ar avea de câştigat şi patronii, şi angajaţii lor şi clienţii,iar bacşişul va putea fi plătit inclusiv cu cardul.

Patronii de restaurante și hoteluri cer Ministerului de Finanțe să schimbe legea și propun ca bacșisul să fie trecut pe bonul fiscal, separat de restul consumației.Toți ar scăpa de riscul de fi găsiţi de inspectorii fiscului cu bani în plus în casele de marcat.

Patronii au soluţii şi argumente. Statul ar încasa bani pentru toate sumele plătite în localuri, iar ospătarii pot fi şi ei impozitaţi cu 10 la sută pentru bacşişul primit într-un an. Şi clientul ar avea de câştigat - pentru banii lăsaţi chelnerului nu se percepe TVA.

Reprezentanții Ministerului de Finanțe au confirmat pentru Știrile TVR că analizeazăpropunerile patronilor de hoteluri și restaurante pentru a reglementa fiscal bacșisul. În prezent, cei mai mulți chelneri sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Cu ajutorul bacșișurilor, câștigurile li se pot dubla.12