Patronul Hexi Pharma: sinucidere sau crimă? O moarte suspectă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patronul Hexi Pharma: sinucidere sau crimă? O moarte suspectă!

Eveniment 22 Mai 2016 / 22:54 2534 accesări

Moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a creat o explozie în presă şi pe reţelele de socializare. Cum de a murit tocmai acum, în contextul în care luni ar fi trebuit să se prezinte la Parchet, potrivit unor surse? De ce nu a fost arestat? „El îl arestam din primul moment. Marta, acest băiat şi încă vreo câţiva ar fi trebuit arestaţi din prima”, a declarat, pentru Antena 3, psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Dacă într-un roman poliţist indiciile – maşină distrusă, faţă desfigurată şi personajul principal, care se află în plină lumină a rampei scandalului dezinfectanţilor, aruncat din maşină – ne-ar fi dus cu gândul la o făcătură, aşa se întâmplă şi în viaţa reală. Sună straniu, nu-i aşa? Accidentul a avut loc în Ilfov, iar patronul se afla într-o mașină Hexi Pharma. S-ar părea că accidentul a avut loc pe fondul vitezei excesive, în zona respectivă neexistând nicio curbă. Drumul este drept și fără obstacole, ceea ce i-a făcut pe anchetatori să ia în calcul și ipoteza sinuciderii.

Fața sa este desfigurată, iar mașina în care se afla este un morman de fiare. Actele găsite în autoturism aparţin lui Dan Condrea. La faţa locului a fost chemată soţia bărbatului care l-ar fi recunoscut după haine. După ce se va încheia cercetarea la faţa locului, poliţiştii vor dispune şi o analiză ADN pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea. „Pacientul prezenta leziuni extrem de grave, incompatibile cu viața. Nu s-a putut face nimic. Pacientul a murit. Mașina era extrem de grav avariată", a declarat Alice Grasu, de la Serviciul de Ambulanță București, la Antena 3, precizând că primii colegi care au ajuns la fața locului i-au transmis că mașina "era făcută bucăți" și că victima era în afara caroseriei mașinii. Un martor ocular a declarat că a văzut maşina lui Condrea trecând cu viteză foarte mare pe lângă el.

O altă ipoteză vehiculată pe reţelele de socializare este cea a crimei! Speculațiile sugerează că patronul fie ar fi fost ucis de oameni din umbră, fie de serviciile secrete. Orice speculaţie ar exista însă, ipotezele urmează să fie stabilite de anchetatori, care au și deschis un dosar în acest sens.

Mai mult decât atât, maşina a fost ridicată foarte repede de la faţa locului şi a fost pusă în conservare.

Primul politician care a reacţionat este fostul premier Victor Ponta: „Dumnezeule! Chiar e șocant! Ce se întâmplă în ţara noastră?!? Cum e posibil așa ceva?!? Cine are putere sa facă așa ceva?!? Ce știa acest om și cine se temea de ce știa el?!? Din păcate România în 2016 înseamnă frică, suspiciune și forțe nevăzute care de fapt ne decid viața!

PS - am văzut că a confirmat și Comisia de Control a SRI că în mandatul meu de aproape 4 ani ca Prim Ministru nu am primit NICI MĂCAR O SINGURĂ INFORMARE pe tema "Hexi Pharma" / la fel în mandatul de 3 ani al Premierului Emil Boc!!!“, a scris Ponta pe Facebook.

La foarte puţin timp de la accident, deputatul Sebastian Ghiţă, membru în Comisia de Control a SRI, a anunţat că va cere ca echipa de filaj a Serviciului să facă public raportul şi filmul accidentului. „Mâine ne vom întruni în Comisia Parlamentară şi vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul şi filmul accidentului", a declarat Sebastian Ghiţă, pentru Cătălin Tolontan.
De aici tragem concluzia că Dan Condrea era filat. „Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?”, a mai spus Ghiţă.

Dan Condrea ar fi trimis un mesaj unui angajat în care i-ar fi spus „Stai liniştit, nu o să mai lucrez în domeniu”, a publicat Cătălin Tolontan pe blog.
Sebastian Ghiţă a punctat că în acest caz trebuie să fie făcute neaparăt lămuriri. „Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot! Nu pot muri oameni fără o explicaţie clară. Eu am avut mereu încredere în instituţii, dar acesta este un caz care se cere lămurit!", a mai spus deputatul. Ghiţă a precizat că indiferent de cine a făcut filajul, filmul trebuie făcut public, pentru că este un caz de siguranţă naţională. „Era un caz de siguranţă naţională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întâmplat. Este fără precedent în România şi nu putem fi consideraţi un stat mafiot. Mâine se poate întâmpla oricui!", a încheiat deputatul.
Potrivit antena3.ro, Condrea ar fi trebuit să ajungă la Parchet de mai bine de o săptămână, dar a tot fost amânat. Potrivit aceleiaşi surse, luni ar fi fost următorul termen.

Reamintim că firma lui Dan Condrea, Hexi Pharma, se află în mijlocul unui scandal izbucnit după ce Cătălin Tolontan a dezvăluit în Gazeta Sporturilor că dezinfectanţii furnizaţi spitalelor au concentraţii mai mici decât cele înscrise pe etichetă, informaţiile fiind confirmate de testele de laborator cerute de Ministerul Sănătăţii.

„EU ÎL ARESTAM DIN PRIMUL MOMENT”


Psihologul criminalist Tudorel Butoi spune că toate variantele sunt posibile. „Ele ţin de structura comportamentală şi de locul pe care oamenii ăştia îl au în structura asta ticăloşită în care se învârt sume colosale”, a spus specialistul. El a adus aminte şi de avocatul lui Adamescu, care s-a aruncat în faţa tramvaiului, sau de cazul lui Erbaşu. „Există o presiune psihologică şi o presiune a investigaţiei procurorilor. Atunci când se pierde protecţia sau când protectorii îţi atrag atenţia că poţi pierde, poţi să ajungi la o astfel de finalitate nefericită”, a mai spus specialistul. „În 24 de ore se poate afla dacă a fost el sau. Se fac amprentele papilare şi orice criminalist poate rezolva asta în 24 de ore”, a mai spus Tudorel Butoi, întrebat de reporterii de la Antena 3 dacă ipoteza înlocuirii cadavrului stă în picioare.

„În situaţia aceasta apar nişte aspecte de tip moral. Atunci când conspiratorii pun la cale astfel de maşinaţiuni, contează pe discreţie, solidaritate, empatie. Aici au dispărut. Fiecare dintre ei au obligaţii. Dacă presiunea celorlalţi l-a apăsat pe acest individ, omul a ajuns la această neghioabă alegere. Făcea pârnaie şi ieşea cu banul la ciorap. Însă se îngustează câmpul de conştiinţă”, a mai declarat psihologul.

„Eu îl arestam din primul moment. Marta, acest băiat şi încă vreo câţiva ar fi trebuit arestaţi din prima”, opinează psihologul criminalist.

Potrivit Antena 3, o vecină ar fi declarat că Dan Condrea era foarte abătut şi că i-ar fi zis că „decât să meargă la puşcărie, mai bine se sinucide”.

Citește și:

Patronul Hexi Pharma a murit în urma unui accident de mașină12