Patru candidaţi, admişi în cursa pentru postul de procuror general al României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Patru candidaţi, admişi în cursa pentru postul de procuror general al României

Urmează interviurile cu Tudorel Toader
Justiție 01 Aprilie 2019 / 20:02 1046 accesări

Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu sunt candidații admişi la selecția în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a anunţat Ministerul de Justiţiei. Ultimii trei aveau termen până luni după-amiază să-şi completeze dosarul de candidat cu documentele lipsă.

Cei trei candidaţi au reuşit să-şi completeze dosarele, astfel că pe 10 aprilie toţi cei patru candidaţi anunţaţi iniţial vor susţine interviu cu ministrul Tudorel Toader. "Rezultatele îndeplinirii condițiilor legale de către candidații înscriși la selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sunt:

1. Lazăr Augustin ADMIS

2. Drilea – Marga Pompiliu Marian ADMIS

3. Scutea Gabriela ADMIS

4. Horodniceanu Daniel- Constantin ADMIS

Candidații declarați admiși vor susține un interviu în data de 10 aprilie 2019, începând cu ora 09,00 la sediul Ministerului Justiției din București, Str. Apolodor nr. 17, sector 5", potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

"Candidaturile depuse la Ministerul Justiţiei pentru selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt: Lazăr Augustin, Drilea - Marga Pompiliu Marian, Scutea Gabriela şi Horodniceanu Daniel Constantin", a transmis Ministerul Justiţiei.

Dosarele lui Drilea, Scutea şi Horodniceanu trebuie completate, până luni, ora 17.30.

Drilea trebuie să prezinte declaraţiile privind necolaboarea cu Securitatea şi o declaraţie de interese, Scutea trebuie să depună dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege, iar Daniel Horodniceanu, declaraţia din care să rezulte că nu are un interes personal, ce influenţează sau ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate şi imparţialitate a atribuţiilor prevăzute de lege.

"După primirea documentelor solicitate, Ministerul Justiţiei va publica lista cu persoanele care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie, precum şi data susţinerii interviului", a precizat MJ. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat, în 14 martie, procedura de selecţie pentru noul procuror general, în condiţiile în care mandatul lui Augustin Lazăr în acest post expiră la sfârşitul lunii aprilie.12