Pentagonul se mută acasă la Trump?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pentagonul se mută acasă la Trump?

Externe 08 Februarie 2017 / 17:41 518 accesări

Departamentul american al Apărării încearcă să închirieze spaţiu în Turnul Trump din New York, o acţiune care ar conduce la furnizarea de fonduri guvernamentale în afacerile familiei preşedintelui SUA, Donald Trump, informează ziarul „The Washington Post“. Pentagonul "acţionează prin canale specifice pentru a obţine un spaţiu limitat închiriat în Turnul Trump", a declarat locotenent-colonelul J.B. Brindle, un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării. "Spaţiul este necesar pentru personalul şi echipamentele puse la dispoziţia preşedintelui Statelor Unite în reşedinţa din clădire", a precizat Brindle.

Spaţiul dorit de Pentagon va fi separat de cel al Serviciului de protecţie Secret Service. Preşedintele SUA, Donald Trump, are un apartament luxos triplex penthouse în Turnul Trump. Chiar dacă Donald Trump are oficial domiciliul la Casa Albă, în reşedinţa din Turnul Tower, deţinută de Organizaţia Trump, locuiesc rude apropiate ale preşedintelui, inclusiv Prima doamnă Melania Trump şi fiul cuplului prezidenţial, Barron.

Pentagonul a efectuat aranjamente similare şi pentru alţi preşedinţi americani, inclusiv în locuinţa din Chicago a lui Barack Obama, pentru a oferi acces permanent liderilor de la Casa Albă la comanda armatei americane. Dar perspectiva închirierii spaţiului într-o companie deţinută de preşedinte va genera noi întrebări despre utilizarea fondurilor federale pentru interesele financiare ale preşedintelui. Potrivit unor surse citate de CNN, închirierea spaţiului în Turnul Trump ar urma să coste 1,5 milioane de dolari anual. Nici Organizaţia Trump, nici Casa Albă nu au făcut comentarii pe această temă.

Taguri articol


12