Peste 1.000 de persoane reținute de poliția turcă în cursul unor operațiuni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 1.000 de persoane reținute de poliția turcă în cursul unor operațiuni

Externe 19 Decembrie 2016 / 12:34 428 accesări

Poliția turcă a reținut peste 1.000 de persoane în cursul unor operațiuni vizând presupuși militanți kurzi și activiști ai organizației Statul Islamic (SI) săptămâna trecută, a indicat luni Ministerul de Interne turc într-un comunicat, citat de agenția DPA.

Autoritățile au plasat în arest 924 de persoane suspectate de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), efectuând operațiuni în 45 de provincii. Două persoane au fost ucise în cursul operațiunilor.

Poliția a reținut, de asemenea, 88 de presupuși membri ai Statului Islamic și a arestat oficial cinci. Pe 10 decembrie, 44 de persoane, inclusiv 36 de polițiști, au fost ucise într-un atentat sinucigaș cu mașină capcană la Istanbul, atac revendicat de către Șoimii Libertății Kurdistanului (TAK), o grupare dură desprinsă din PKK. După o săptămână, explozia unei mașini capcană în Kayseri (centru) a provocat moartea a 14 soldați turci.

Autoritățile și-au intensificat recent operațiunile împotriva formațiunii politice legale Partidul Democrat al Popoarelor (HDP), inclusiv arestarea a 12 membri ai HDP din parlament.

HDP dezminte orice legături cu terorismul și a condamnat recentele atentate.

Taguri articol


12