Peste 1.600 de amenzi aplicate în județul Constanța în cadrul acțiunii ROADPOL

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 1.600 de amenzi aplicate în județul Constanța în cadrul acțiunii ROADPOL

Eveniment 22 Aprilie 2024 / 20:45 547 accesări

În perioada 15 - 21 aprilie, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră și ai formațiunilor rutiere au desfășurat activități conform planului acțiune ROADPOL, derulat simultan în toate statele Uniunii Europene și având ca scop prevenirea cauzelor generatoare de accidente, creșterea gradului de siguranță rutieră și respectarea regimului legal de viteză.

Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere de circulație din județul Constanța și a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Astfel, au fost folosite toate aparatele radar din dotarea poliției rutiere, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 1.616 sancțiuni contravenționale, 860 dintre acestea fiind aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 754.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 121 de permise de conducere, 76 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost retrase 33 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 13 infracțiuni la regimul circulației rutiere.Ştiri recomandate

12