Peste 700 de persoane legitimate în cadrul acțiunii "Blocada" la Constanța. Amenzile au depășit 250 de mii de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 700 de persoane legitimate în cadrul acțiunii "Blocada" la Constanța. Amenzile au depășit 250 de mii de lei

Eveniment 01 Aprilie 2024 / 16:15 576 accesări

În perioada 30 – 31 martie, polițiștii au desfășurat acțiunea Blocada, în cadrul căreia au derulat activități pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În cadrul activităților derulate, au fost legitimate, prin intermendiul aplicației eDAC, 782 de persoane și au fost verificate 501 vehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 228 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 257.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 34 de permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare și au fost constatate nouă infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 31 martie, în jurul orei 19.20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Prelungirea Meșterul Manole din municipiul Constanța.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.Ştiri recomandate

12