Peste o mie de înscriși la Crosul Mării Negre!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Sunt un schimbă-lume!“

Peste o mie de înscriși la Crosul Mării Negre!

Social 23 Octombrie 2018 / 13:37 825 accesări

Pe 28 octombrie, de Ziua Internațională a Mării Negre, peste o mie de oameni vor alerga pentru a păstra curat litoralul românesc. Astfel, la a treia ediție a Crosului Mării Negre s-au înscris peste 1.000 de participanți! Organizatorii - ONG Marea Nostrum, spun că pe 28 octombrie, începând cu ora 10.00, plaja Modern va deveni neîncăpătoare pentru toate persoanele înscrise la Cros! În acest an, sloganul evenimentului este „Sunt un schimbă-lume, aleg #faraplastic! Vreau să păstrez marea curată!“

Participanții vor alerga pe trei distanțe, una dintre acestea fiind dedicată exclusiv copiilor până în 7 ani, o noutate pentru această ediție. Traseele vor fi următoarele:

Plaja Modern – Casa Căsătoriilor și retur – Sector de cros dedicat doar elevilor de grădiniță și clasele 0-I

Plaja Modern – Plaja Universitate (Zoom Beach) și retur – distanța scurtă – 4 km

Plaja Modern – Plaja Reyna și retur – distanța lungă – 7 km

Pe toată durata traseului, vor fi trei stații de hidratare, accesibile tuturor participanților: stația 1 – plaja Modern, la zona de start/finish; stația 2 – plaja Universitate, în dreptul Zoom; stația 3- Reyna.

„De Ziua Mării Negre, ne dăm întâlnire pe plajă, pentru a ne aminti că marea este lângă noi tot timpul anului. Ne dorim și noi să fim alături de ea și să dedicăm din timpul și acțiunile noastre pentru protejarea mediului marin. Vrem să avem o mare curată pentru noi, dar și pentru viețuitoarele care trăiesc în ea!“, a precizat directorul executiv al ONG Mare Nostrum, Mihaela Cândea - Mirea.

Nefiind un eveniment sportiv dedicat, cursa nu este contra-cronometru, participanții putând face acest lucru individual. Toți participanții înscriși prin completarea formularului online (și din surse externe, cum ar fi școlile) vor primi diplome și brățări cu mesaj, realizate manual de echipa ONG Mare Nostrum.

Având în vedere faptul că evenimentul se va desfășura pe plajă, există un set de reguli care trebuie respectate:

- se interzice aruncarea deșeurilor de orice fel pe plajă sau în apa mării;

- se interzice accesul persoanelor însoțite de animale în spațiul plajei;

- se interzice accesul și staționarea autovehiculelor pe plajă.

Nerespectarea acestor prevederi poate duce la aplicarea de sancțiuni conform legilor în vigoare.

Crosul Mării Negre este un eveniment cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum, la ediția din 2017 participând peste 1.000 de oameni din Constanța, Tulcea, București.

Taguri articol


12