Peste o sută de hoteluri de pe litoral se pregătesc să-și primească turiștii în minivacanța de Paște și 1 mai

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste o sută de hoteluri de pe litoral se pregătesc să-și primească turiștii în minivacanța de Paște și 1 mai

Economie, Turism 20 Aprilie 2021 / 08:08 4805 accesări

Unităţile de cazare din staţiunile de la Marea Neagră se pregătesc pentru deschiderea oficială a sezonului estival la data de 1 Mai, care, în acest an, coincide cu sărbătorile pascale, peste 100 de hoteluri urmând să primească primii turişti în această minivacanţă.

Pachetele se vând cu rapiditate, iar multe dintre unitățile de cazare deja nu mai au sejururi disponibile. Pentru a atrage clienții, managerii de pe litoral pun la dispoziție transport la biserică în noaptea de Înviere, mese tradiționale și vizite la diferite obiective turistice.

Cel mai mic preț pentru cazare în minivacanța de Paște și 1 mai este de 258 de lei, pentru două persoane, trei nopți, la o vilă de trei stele din Eforie. Cu numai câteva zeci de lei pe noapte se poate sta și în celelalte stațiuni din sudul litoralului.

Unitățile de cazare vor funcționa cu numai 70 la sută din locurile disponibile, se vor respecta circuitele demarcate pe holuri, iar mâncarea se va servi pe terase.

Pentru a atrage turiștii, managerii hotelurilor au creat pachete care cuprind mese tradiționale de Paște, program artistic și chiar transport la biserică în noaptea de Înviere.

Mamaia rămâne în topul preferințelor turiștilor și în această minivacanță, chiar dacă prețurile sunt mai mari ca în alte stațiuni.

Începând din această săptămână, autoritățile locale au decis să ridice restricţiile de weekend, care erau în vigoare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

În privința programului din perioada sărbătorilor, Guvernul a anunţat că este prelungită circulaţia în noaptea de 1 spre 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00. Autoritățile permit oamenilor să poată participa la slujba de Înviere.

Guvernul a stabilit unele măsuri privind prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19, în contextul sărbătorilor Pascale şi al prelungirii cu 30 de zile a stării de alertă, începând cu 13 aprilie 2021:

  • Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodărieiva fi permisă, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum şi în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.
  • În zilele de 23 aprilie 2021 şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfăşura doar activitate de livrare la domiciliu.
  • Structurile turistice din staţiunile de pe Litoralul Mării Negre îşi vor putea desfăşura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare. Cu respectarea normelor de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19!
  • Toate celelalte măsuri de protecţie sanitară sunt menţinute, în scopul protejării sănătăţii populaţiei şi al prevenirii răspândirii virusului”.12