Phoenix, din nou acasă, la... Club Phoenix, Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Phoenix, din nou acasă, la... Club Phoenix, Constanța

Divertisment 16 Martie 2017 / 00:06 3044 accesări

Club Phoenix găzduiește, din nou, la malul Mării Negre, un concert deosebit al trupei „Phoenix“, cu neuitatul Nicu Covaci și deosebitul virtuoz al chitarei, Cristi Gram.

Nicolae (Nicu) Covaci (n. 19 aprilie 1947, Timișoara), cel care a creat grupul Phoenix, este un compozitor, cântăreț, chitarist, pictor și grafician român, cunoscut ca fondator și lider al formației Phoenix. Singurul copil al unei croitorese (Tamara) originară din Basarabia și al unui tată bănățean de lângă granița cu Serbia, Covaci a crescut fără tată până la vârsta de vreo 11 ani, deoarece acesta a fost deținut politic la Canalul Dunăre-Marea Neagră timp de vreo 10 ani. A început de mic copil să ia lecții particulare de pian, acordeon și limbă franceză, germană și engleză. Mai târziu, după ce a învățat singur să cânte la muzicuță, a luat și lecții de chitară. A urmat secția germană a școlii primare, secția română a școlii generale, liceul de arte plastice și Institutul de Arte Plastice din Timișoara. Nicu Covaci a părăsit România în 26 octombrie 1976, stabilindu-se mai întâi în Olanda, apoi în Germania și, în final, în Spania. Actualmente, Covaci locuiește în Moraira, Spania. Nicu Covaci este și un iubitor al motocicletelor și al sportului, practicând, printre altele, atletismul, canotajul, karate, boxul, înotul și scufundatul sportiv.

Phoenix, cunoscută în Occident ca Transsylvania-Phoenix, este o formație românească de muzică rock, înființată în 1962, la Timișoara. A fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România celei de a doua jumătăți a secolului XX. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului; traseul stilistic al formației a pornit de la muzică beat, evoluând spre rock psihedelic și de aici către hard rock, cu un număr de experimente de rock progresiv. În anii 1970, efectele schimbărilor politice din țară asupra vieții culturale au adus la destrămarea multor formații de gen. Între cele care au continuat prin adoptarea unui stil nou, Phoenix a avut una dintre cele mai neașteptate evoluții, dând naștere subgenului rock numit etno rock (inspirat din folclorul românesc autentic).

Biletele (60 de lei) pentru concertul din 8 aprilie 2017 se vor pune în vânzare peste câteva zile, la sfârșitul lunii martie. Rezervări, la sediul Clubului Phoenix, la telefon: 0730.617 787.

Taguri articol


12