Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit în Constanţa, operat la coloană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit în Constanţa, operat la coloană

Sănătate 13 Iunie 2017 / 18:16 1187 accesări

Operaţia la care a fost supus pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit, luni, în judeţul Constanţa a durat peste patru ore şi a fost foarte dificilă, bărbatului fiindu-i montate în coloană opt şuruburi de titan, pentru fixare, în timpul intervenţiei măduva osoasă nefiind afectată, a declarat comandantului Spitalului Militar, medicul Florentina Ioniţă-Radu. Pilotul urmează să fie reevaluat neurologic peste aproape două ore, pentru a se stabili dacă poate să meargă. "A fost o intervenţie foarte dificilă, a durat peste patru ore, s-au montat opt şuruburi de titan, a fost fixată o zonă mai mare o coloanei decât ne aşteptam inţial, s-a reuşit reducerea hematomului, s-a redus în totalitate, a fost extras de la locul respectiv, s-au redus fragmentele osoase, astfel încât în urma intervenţiei chirurgicale măduva nu a fost afectată, deci nu există riscul de efracţie a măduvei, una dintre complicaţiile la care ne aşteptam", a precizat medicul Florentina Ioniţă-Radu, potrivit news.ro. La rândul său, medicul Marian Mitrică, şeful secţiei de neurochirurgie, a spus că pilotul va fi reevaluat neurologic peste aproape două ore. "Operaţia a decurs cum ne aşteptam, nu au fost probleme deosebite. Statusul neurologic, situaţia lui exactă din punct de vedere neurologic va fi determinată în jurul orei 19.30-20.00. Statusul lui după trezire contează cel mai mult", a menţionat Mitrică.

Pilotul Adrian Stancu, rănit în urma prăbuşirii unui avion Mig 21 Lancer la Constanţa, nu îşi poate mişca picioarele, riscul de paralizie fiind foarte mare, şi va fi supus marţi unei intervenţii chirurgicale la coloană, anunţau, luni după-amiază, medicii de la Spitalul Militar Central. Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat luni, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului "Thracian Eagle 2017", care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare. "După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecţiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcţionare ai acestuia. Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona menţionată, în afara ariilor locuite", a anunţat MApN.12