Ping-pong cu orele de educație fizică ale elevilor de ciclu primar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ping-pong cu orele de educație fizică ale elevilor de ciclu primar

Educație 06 Noiembrie 2017 / 18:09 1825 accesări

În mâna cui ar trebui să stea orele de educație fizică ale elevilor de ciclu primar, adică de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a? Legal, în mâna profesorilor de educație fizică, cu studii superioare în domeniu. Practic? Ele stau la mâna învățătorilor, dacă se țin... Iar acum, învățătorii s-au revoltat! Vor să le fie plătite orele acestea și o cer în instanță.

La nivelul județului Constanța au început să curgă cererile de acest gen, iar Inspectoratul Școlar Județean dă din colț în colț. „În vară, printr-o adresă a Ministerului Educației, s-a suplimentat numărul de posturi pentru educație fizică în ciclul primar. Legea s-a modificat din 2011 și spune clar că orele de educație fizică la ciclul primar se vor ține numai de către profesori de specialitate. De ce nu a pus în practică de atunci această lege Inspectoratul Școlar, nu știu să spun“, a declarat într-o conferință de presă, inspectorul școlar genral, Petrică Miu.

În țară, câțiva învățători au dat în judecată Ministerul Educației pentru a-și recupera banii pentru orele ținute și au și câștigat. „Vor începe procesele și la noi! Cine este vinovat? Cine va plăti pentru asta?“, se întreabă retoric Petrică Miu.

Din cele explicate de inspectorul școlar general, proiecte de încadrare pe posturile acestea de profesor de educație fizică la ciclul primar au fost făcute, inclusiv anul școlar trecut, dar ele au fost refuzate chiar de Inspectoratul Școlar, pe motiv că nu au nevoie. „Mie nu-mi rămâne decât să pun legea în aplicare începând de anul viitor. Anul acesta rămâne așa. Învățătorii sunt plătiți pentru aceste ore ca profesori necalificați“, a precizat inspectorul școlar general.

Taguri articol


12