Pique se retrage din naționala Spaniei în 2018

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internațional

Pique se retrage din naționala Spaniei în 2018

Sport 10 Octombrie 2016 / 15:02 436 accesări
Gerard Pique este decis să se retragă din naționala iberică după CM din Rusia

Gerard Pique este decis să se retragă din naționala iberică după CM din Rusia

Fundașul Gerard Pique, de la FC Barcelona, a anunțat că se va retrage din naţionala Spaniei după turneul final al Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia. Decizia a fost luată după ultima controversă în care a fost implicat fotbalistul catalan în vârstă de 29 de ani, la meciul cu Albania (2-0), disputat duminică. Pique și-a tăiat mânecile de la tricou, care conțineau o bandă cu culorile naționalei iberice, roșu și galben. Fervent susținător al independenței Cataloniei, Pique a fost criticat dur de presa spaniolă după meci. Fundașul central a explicat că a tăiat mânecile pentru că erau prea scurte și îl deranjau. „M-am săturat de toate astea, Campionatul Mondial din Rusia va fi ultimul meu angajament cu naționala Spaniei și sper că atunci voi fi lăsat în pace. Mi-am tăiat mânecile pentru că erau scurte și mă deranjau. Am încercat totul, dar nu mai pot suporta. Chestia cu mânecile a fost paiul care a rupt spatele cămilei”, a spus Pique.

Federația spaniolă de fotbal i-a aluat apărarea internaționalului său și într-un comunicat a explicat că tricoul pe care îl purta Pique era cu mâneci lungi și doar tricoul cu mânci scurte conține acea bandă cu culorile spaniole. Sergio Ramos a purtat un tricou cu mâneci lungi și acesta nu cuprindea fâșia cu culorile roșu și galben. Pique are 86 de selecții pentru Spania și a contribuit la câștigarea titlului european din 2012 și a celui mondial din 2010.

SERGIO RAMOS, INDISPONIBIL O LUNĂ

Fundaşul central de la Real Madrid, Sergio Ramos, în vârstă de 30 de ani, va fi indisponibil o lună după accidentarea la genunchi suferită în meciul naţionalei Spaniei cu Albania. Acesta a fost înlocuit, în minutul 80 al partidei, cu Inigo Martinez, din cauza durerilor de la genunchiul stâng, iar jurnaliștii spanioli susțin că are întindere la ligamente. Tot o accidentare la ligamentele genunchiului stâng îl va ţine departe de gazon pe italianul Riccardo Montolivo timp de şase luni, acesta accidentându-se tocmai în urma unui duel cu Sergio Ramos, în jocul disputat joi.

Citește și:

Italia s-a chinuit în Macedonia

Taguri articol


12