„Piramida energetică din Bucegi“ a blocat 100 de oameni pe munte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Piramida energetică din Bucegi“ a blocat 100 de oameni pe munte

Turism 29 Noiembrie 2017 / 08:00 2947 accesări

100 de turişti, blocaţi în plin viscol, în Bucegi, au fost salvaţi de echipe din două judeţe, informează digi24.ro. Jandarmii şi salvamontiştii din Prahova şi Dâmboviţa i-au coborât pe oameni de pe munte.

Un bărbat de 72 de ani a fost trimis la spital, după ce nu s-a mai putut ţine pe picioare din cauza epuizării. Pe traseul Babele-Peştera, zăpada proaspătă avea jumătate de metru înălţime. „Peste 100 de turişti au urcat spre Sfinx, în jurul orelor 3-4 după-amiază. Iar spre seară au coborât dinspre Sfinx, foarte mulţi neechipaţi. Un turist în vârstă a avut o ruptură de muşchi. Salvamontiştii l-au transportat până la refugiul de la Peştera, după care un salvamont de-al nostru l-a luat şi l-a dus la Bucureşti. În jurul orei 20:30, șase turişti au vrut să urce din nou spre Sfinx. Jandarmii i-au legitimat, n-am avut cum să ne înţelegem cu ei. Au plecat, dar s-au întors în jurul orei 23:00”, a spus Doru Diaconescu, șeful Salvamont Dâmbovița.

CE ESTE PIRAMIDA ENERGETICĂ DIN BUCEGI

Puţini oameni știu că există o singură zi in fiecare an - 28 noiembrie, când, la apusul soarelui deasupra Sfinxului de pe platoul Bucegi, razele blânde înconjoară chipul straniu sculptat în piatră şi coborându-se spre baza anticei statui, formează o piramidă magică. Oamenii care sunt prezenți aici în momentul producerii fenomenului se reîntorc vindecaţi şi revin doar pentru a mulţumi, iar alţii resimt ameliorarea bolilor copleşitoare şi fără leac medical, și revin an de an pentru acțiunea spectaculoasă a Piramidei Magice în continuarea unei vieți normale.

Taguri articol


12