Plan „Marshall” pentru susţinerea voleiului european

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Plan „Marshall” pentru susţinerea voleiului european

Sport 24 Aprilie 2020 / 11:01 2519 accesări
Sursa foto: www.cev.eu

Sursa foto: www.cev.eu

Site-ul oficial al Confederației Europene de Volei (CEV) a anunţat adoptarea unui plan „Marshall” pentru susţinerea desfăşurării activităţii voleiului european, cu măsuri specifice în lupta împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus. Planul include suma de aproximativ 11,5 milioane de euro, a anunţat preşedintele CEV, Aleksandar Boričić, în prim plan fiind pusă sănătatea sportivilor, antrenorilor, fanilor, oficialilor şi organizatorilor competiţiilor. Finalul sezonului 2019-2020 din Cupele Europene a fost anulat, iar cluburile vor primi compensaţii financiare, cel puţin 80% din cuantumul premiilor cuvenite. De asemenea, meciurile din calificările pentru Campionatul European din 2021 au fost amânate, la fel şi calificările din competiţiile de juniori la nivel de echipe naţionale.

Turul mondial la beach-volley din 2020 ar putea fi şi el anulat, dar CEV va decide acest lucru după consultări cu Federaţia Internaţională de Volei.

Reamintim că Federaţia Română de Volei a decis luna trecută întreruperea campionatelor, CSM Volei Alba Blaj, la feminin, şi Arcada Galaţi, la masculin, fiind declarate campioane naţionale.12