Platinium Eagle: Sute de militari se antrenează la Babadag

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Black Sea Rotational Force 17

Platinium Eagle: Sute de militari se antrenează la Babadag

Eveniment 24 Aprilie 2017 / 15:13 2904 accesări

Militari din România se vor instrui, de luni, cu peste 400 de militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Muntenegru, Ucraina şi Statele Unite ale Americii la exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 17 (BSRF 17), la Centrul Secundar de Instruire Babadag. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MapN), în perioada 24 aprilie - 4 mai, 200 de militari din Forţele Terestre Române, aparţinând Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti”, şi din Forţele Navale Române, reprezentate de Batalionul 307 Infanterie Marină, participă la modulul de pregătire Platinium Eagle 17.2, din cadrul exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 17 (BSRF 17), la Centrul Secundar de Instruire Babadag, din judeţul Tulcea. Militarii români se vor instrui în comun cu peste 400 de militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Muntenegru, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

Potrivit documentului citat, antrenamentele includ trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel de subunitate.

Platinium Eagle 17.2 are ca obiective creşterea interoperabilităţii între forţele participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale. BSRF 17 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Corpului de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa şi Africa, care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Activitatea are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Taguri articol


12