„Plouă“ cu periuțe de dinți contrafăcute în Portul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Plouă“ cu periuțe de dinți contrafăcute în Portul Constanța

Eveniment 18 Mai 2018 / 17:06 662 accesări

Dintre sutele de produse contrafăcute care intră în portul Constanța, periuțele de dinți și pasta de dinți nu intraseră în această categorie. Dar cum totul are un început, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, 10.000 de seturi produse pentru igienă personală, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 60.000 lei dacă ar fi fost originale.

În data de 17.05.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat în baza analizei de risc, de către lucrătorii vamali, la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societăţii comerciale în cauză este cetăţeanul român P.C., în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul pe raza municipiului București. În urma controlului, au fost descoperite 10.000 seturi produse pentru igienă personală (periuțe de dinți și tuburi cu pastă de dinți) ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 60.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.12